Krimi

Brand i historisk palæ: Se billederne inde fra de vilde luksuslejligheder

Der er udbrudt brand i det totalrenoverede palæ Holsteins Palæ i København. Palæet rummer luksuslejligheder, som er i fare for at styrte sammen.

Det er langt fra en bygning uden historie, der mandag morgen står i flammer og er fyldt med tyk røg i Stormgade i det indre København.

Branden er nemlig brudt ud i Holsteins Palæ - det sidste palæ fra 1600-tallet i hovedstaden.

Palæet har tidligere været ejet af kongen, og er i øjeblikket ved at blive lavet om til 17 luksuslejligheder. 

Historiske rammer

Inde i palæet pryder både fløjdøre, originale malede dørstykker og bevarede paneler, gulve samt stukkatur de store lejligheder, der blandt andet tæller en af Danmarks største på intet mindre end 386 kvadratmeter.

Over fire fløjdøre hænger der originale malede dørstykker. De gengiver hver især årstiderne.

Ejendommen, der skulle have stået indflytningsklar til april i år, har været fredet siden 1918, og Kulturstyrelsen har derfor også været inde over det store renoveringsprojekt af liebhaverlejlighederne, der blev igangsat for godt et år siden. 

Projektudvikleren og den administrerende direktør bag ejendommen, Maria Brunander fra COPI, har tidligere beskrevet ejendommen som en tidslomme, hvor det historiske rum bliver kombineret med moderne livsstil:

- Ejendommen har gennem tiden huset konger og adelige. Derfor er det en sindssygt unik lejlighed. Der er 5 stuer med et slotsagtigt kig ned ad. Så det er altså helt unikt, at den her ejendom bliver til lejligheder, lød det fra Maria Brunander i februar.

Slotsagtig liebhaveri

De 17 lejligheder er ifølge projektudvikleren blevet renoveret, så de afspejler det herskabelige liv, der tidligere udspillede sig på matriklen i hundredevis af år. 

Soveværelset i den 386 kvadratmeter store lejlighed.

Palæet blev oprindeligt bygget i 1687 til arveprinsen, hvorefter flere kongelige og adelige boede der. Den adelige Holstein-familie ejede bygningen fra 1726 til 1807, hvorefter den danske konge overtog palæet i 45 år i 1800-tallet.

Det lange kig igennem langsiden af lejligheden.

Flere af lejlighederne er sat til salg hos Danbolig, og på nuværende tidspunkt er tre ud af de 17 lejligheder solgt, mens fem er reserveret, fremgår det af palæets hjemmeside

Plantegningen. Der er en lang gennemgående fløj fra den ene ende af lejligheden til den anden.