Krimi

Familien leder nu for sidste gang efter forsvundne Niels

Familien til forsvundet erhvervsmand leder lørdag for sidste gang efter ham.

Lørdag mødes familien til den forsvundne Niels Joachim Nicholaisen sammen organisationen Missing People for at lede efter den 73-årige erhvervsmand for sidste gang.

Niels Joachim Nicholaisen har været forsvundet siden 5. februar, hvor forlod sit hjem i det centrale Aarhus. 

Både Østjyllands Politi, Missing People, frivillige og familie har siden ledt efter ham, men uden resultat. Nu giver familien sammen med Missing People eftersøgningen et sidste forsøg.

- Det bliver den sidste søgning. Politiet har givet op for noget tid siden, og vi har ledt rigtig mange steder. I sidste weekend afsøgte vi 25 områder for at finde en hue, handske eller noget andet, men desværre uden held, siger sønnen Jesper Nicholaisen til TV 2 Østjylland.

Telefon sporet ved havn

Politiets analyse af Niels Joachim Nicholaisens telefondata viser, at han lørdag 6. februar har befundet sig ved Østhavnen i Aarhus, da hans mobiltelefon er blevet forbundet til en mast, der står på Østhavnsvej. 

Sønnen har også en forventning om, at faren ligger i vandet ved havnen, og derfor sætter eftersøgningsholdet en båd med en undervandsrobot i vandet. Derudover vil dykkere også undersøge området.

- Selvom håbet er svindende lille, så forbereder vi os på, at vi finder ham, og vi vil blive meget lettede, hvis vi kan få sat et punktum og komme videre i livet.

Politiet: Atypisk sag

Niels Joachim Nicholaisen gik fra sit hjem omkring klokken 14 fredag 5. februar, der ligger omkring Strandparken i Aarhus, for at træne i et fitnesscenter nær badeanstalten Spanien. 

Politiet har tidligere kaldt sagen om den forsvundne erhvervsmand for atypisk.

- Det specielle er, at han er velfungerende både psykisk og fysisk. Han har været til et erhvervsmøde i Sønderjylland og kørt hjem til Aarhus. Siden har ingen set ham, sagde Thomas Hinge, vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV 2.

Falsk alarm om lig i havn

25. februar modtog politiet en anmeldelse om, at der var fundet et lig i havnen i Aarhus. Politiet havde en forventning om, at det ville være liget af Niels Joachim Nicholaisen. Men anmeldelsen var falsk alarm, og der var slet ikke noget lig.

Niels Joachim Nicholaisen er 73 år, 190 centimeter høj, slank af bygning og frisk af sin alder. Han var iført knælang, grøn vinterjakke og gule Timberland-støvler. Muligvis også hue og rygsæk.

Har du oplysninger i sagen, så kan Østjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

Hør, hvad sønnen Jesper Nicholaisen sagde om sagen til TV 2 Efterlyst 18. februar i klippet øverst i artiklen.