Sygeplejerske tiltalt for drab

Drabstiltalt sygeplejerske i retten: Stirrer stift på sin forsvarer

Det er en tydelig tynget sygeplejerske, der fredag sidder tiltalt for tre drab og drabsforsøg i Retten i Nykøbing Falster. Kvinden nægter sig skyldig.

Hun er tiltalt for tre patientdrab og et drabsforsøg, men nægter selv alt.

Den tiltalte 31-årige sygeplejerske i sagen om sygehusdrab i Nykøbing Falster sidder fredag på bænken i retten, hvor hun er tydeligt påvirket af situationen, rapporterer TV 2 Nyhedernes reporter på stedet, Mads Frimann Petersen.

- Hun sidder og kigger stift på sin forsvarer, Jørgen Lange, og er tydeligvis meget meget tynget af det her. Man skal huske på, at der er tale om en ganske almindelig kvinde, som aldrig tidligere har været straffet. Hun har en datter, og hun har en kæreste - hun har levet et normalt liv, indtil den her sag opstår, siger han.

Kvinde i mareridt

Sagen, der af flere betegnes som en af de mest opsigtsvækkende straffesager i Danmark, omhandler den 31-årig kvindelige sygeplejerske, som har siddet varetægtsfængslet siden marts sidste år - mistænkt for at være skyld i tre sygehusdrab på henholdsvis en 72-årig mand, en 86-årig kvinde samt en 66-årig mand. 

Sagen og varetægtsfængslingen på mere end et år præger tydeligvis kvinden, forklarer TV 2s reporter og henviser til et 12-siders langt brev, tiltalte skrev i sidste uge:

- Det var et brev til offentligheden, hvori hun kalder det et mareridt at sidde varetægtsfængslet, som hun har gjort i over et år. Der er ingen tvivl om, at hun er utroligt mærket af den situation, hun står i nu.

Personforstyrret sygeplejerske

Den 31-årige unge sygeplejerske er tiltalt for at have dræbt de tre patienter og forsøgt at tage livet af en fjerde, mens de var indlagt på Nykøbing Falster Sygehus i perioden mellem 2012 og 2015. Første drab fandt angiveligt sted i marts 2012, mens de efterfølgende drab og drabsforsøget skete 28. februar og natten til 1. marts sidste år.

Anklager Michael Boolsen ventes ifølge TV 2s reporter blandt andet at lægge vægt på ti vidneafhøringer af tidligere kolleger, som siger, at de har opfattet tiltalte som værende mistænksom i sin arbejdsgang. Dertil vil anklageren også lægge til grund for, at han mener, den kvindelige sygeplejerske er personforstyrret.

Sprøjter med overdoser morfin

Ifølge anklageskriftet har sygeplejersken forgiftet de indlagte patienter. Det har hun angiveligt gjort ved at give patienterne en overdosis af morfin og diazepam i sprøjte.

En sprøjte med netop blandingen af disse præparater er sidenhen blevet fundet i en container til affald på sygehusets P-plads. Hverken kvindens dna eller fingeraftryk er dog fundet på sprøjten.

Fredag formiddag har anklagemyndigheden fremlagt tiltalen, medicinske begreber og præparater i retten. Dertil har anklageren præsenteret billeder af den afdeling på Nykøbing Sygehus, hvor sygeplejersken har arbejdet. 

Varetægtsfængslet i over et år

Den tiltalte sygeplejerske skal selv afhøres i retten mandag 14. marts og igen 21. marts.

Sygeplejersken har siddet varetægtsfængslet siden marts sidste år og risikerer fængsel på livstid, hvis hun bliver kendt skyldig.

Retssagen ventes at strække sig over 30 retsdage.