Terrorsagen fra København

Her er Omar El-Husseins søgninger før angreb på synagoge

Interesserede sig for islam-kritiske personer - og Christiansborg - og Charlie Hebdo-sælgende kiosk, før han vendte sit fokus mod den jødiske synagoge

Videoovervågning fra internetcaféen Powerplay på Nørrebro knytter Omar El-Hussein til én bestemt computer. Københavns Politi har indhentet oplysnigner fra Google for at finde ud af, hvad Omar El-Hussein søgte på den aften, før han gik til angreb på den jødiske synagoge.

Søgningerne er som følger:

Klokken 21.17.57: Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, søger på "Christiansborg."

Klokken 21.22.06: Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, søger på en adresse i Hellerup. Adressen kan knyttes til den islamkritiske Nicolai Sennels, der har været frontmand for bevægelsen Pegida.

Klokken 21.34.02: Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, søger på adressen Sønder Boulevard nr. 53. Adressen huser en kiosk ved navnet Kihoskh.

Kihoskh blev kendt, fordi det var en af de få kiosker, der solgte førteudgaven af satiremagasinet Charlie Hebdo efter terrorangrebte i Paris.

Klokken 21.42.13. Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, søger på militæroberst. Politiet har ikke kunnet kortlægge, hvem den søgning retter sig mod.

Klokken 21.44.33: Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, søger på en adresse, der kan knyttes til Mogens Camre fra Dansk Folkeparti.

Klokken 21.46.13: Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, googler den jødiske synagoge. 

Politiet har via Mosaisk Trossamfunds hjemmeside kunne se, at Powerplays ip-adresser har besøgt flere sider inden for ganske kort tid. Fire sider besøges der fra Powerplay. En af siderne vedrører det konfirmationsarrangement, der fandt sted ved synagogen den aften.

Kl. 21.47.38: Den computer, Omar El-Hussein sidder ved, søger på 'det jødiske hus'.