Terrorsigtet 16-årig udtrykte sympati for jihadister

Den 16-årige pige fra Kundby har tidligere udtrykt sympati for jihadister og terrorister. Nu er hun selv sigtet for at planlægge angreb.

Klokken var omkring 14.30 onsdag den 13. januar, da politiet dukkede op på en adresse i landsbyen Kundby på Nordvestsjælland.

Den dengang 15-årige pige, der bor i huset sammen med sin mor, blev anholdt og sigtet for at planlægge to terrorangreb mod danske skoler.

I næsten to måneder har sigtelserne været mørkelagt af myndighederne, men tirsdag blev de offentliggjort, da den nu 16-årige pige endnu en gang fik forlænget siden varetægtsfængsling – denne gang foreløbigt til den 30. marts.

Der er fortsat navneforbud i sagen, og derfor er det endnu småt med oplysninger om den 16-årige etnisk danske pige, der på de sociale medier selv har beskrevet, at hun er konverteret til islam.

Udtrykte støtte til terrorister

Pigen har generelt været meget aktiv på en række sociale medier, og en gennemgang af hendes profiler, ”synes godt om”-tilkendegivelser, billeder og kommentarer giver et indblik i, hvordan hun på få måneder udviklede en selvopfattelse som jihadist med sympati for terrororganisationer.

Hun har blandt andet markeret, at hun "syntes godt om" videoer af kendte jihadister og terrorister, ligesom hun har uploadet talrige billeder af personer med forskellige våben - muligvis nogen, hvor hun selv poserer med våben.

Af pigens Facebook-profil fremgår det også, at hun blandt andet er medlem af en gruppe for danske medlemmer af den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Undervejs i sin bevægelse mod islamisme har den 16-årige pige været på en eller flere rejser til Tyrkiet, og det fremgår af flere ytringer på de sociale medier, at hun haft et romantisk forhold til en mand i landet.

Måtte flytte skole flere gange

En tidligere klassekammerat har oplyst til TV 2, at den nu 16-årige pige har skiftet skole flere gange. En af skolerne, som hun har gået på, er men Sydskolen, der er en af de to skoler, som hun nu sigtes for at have forberedt et bombeangreb imod.

Foruden skoleflytningerne tegner der sig generelt et billede af en turbulent periode for pigen, der ifølge en veninde for et års tid siden i flere måneder boede på et opholdssted for unge i Nykøbing Sjælland.

Også en 24-årig mand er anholdt og sigtet for medvirken til de to planlagte terrorangreb, men politiet har endnu ikke ville oplyse, hvad forholdet er mellem ham og den 16-årige pige, eller hvorfra de kender hinanden.