Krimi

To unge fra Aarhus fængslet for databedrageri på nettet

To unge mænd blev i weekenden varetægtsfængslet i en sag om databedrageri ved Retten i Aarhus. Henning Bagger / Scanpix Denmark

En sag om databedrageri kan vokse sig stor, forventer Østjyllands Politi, der regner med at pågribe flere gerningsmænd. Foreløbig er to fængslet.

To unge mænd fra aarhusområdet er blevet varetægtsfængslet i en ny sag om databedrageri på internettet. De to mænd, der er 22 og 25 år, er de første anholdte i sagen, som kan vokse sig stor.

Politiet venter flere anholdelser, siger fungerende politikommissær Nicki Stylsvig Pedersen fra afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Østjyllands Politi.

Mændene nægter sig skyldige, men ingen af dem kærede afgørelsen om varetægtsfængsling, da de i weekenden var for en dommer i Retten i Aarhus.

Flere gerningsmænd på fri fod

Mændene blev fængslet med henvisning til, at de kunne påvirke andre, hvis de var på fri fod.

- Vi formoder, at der er flere medgerningsmænd på fri fod, siger Nicki Stylsvig Pedersen til Ritzau.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger om den kriminalitet, som politiet mener, at mændene har gjort sig skyldige i.

Ifølge Nicki Stylsvig Pedersen er sigtelsen mod de to mænd, som politiet foreløbig har fået fat på, databedrageri, subsidiært hæleri.

De to unge skal foreløbig sidde varetægtsfængslet indtil 1. april.