Krimi

Unge dømt for narkohandel via Facebook: Som at bestille en pizza

En flok unge er dømt i Retten i Odense for at handle narko via lukkede Facebookgrupper og falske profiler. De tilbød endda at bringe stofferne ud.

Syv mænd og en kvinde mellem 19 og 28 år er blevet idømt i alt 15 års fængsel i en omfattende sag om narkohandel på Facebook og sociale medier som Snapchat og Flickr. 

De er tirsdag blevet dømt i Retten i Odense og har fået mellem et år og ni måneders fængsel og op til tre år og seks måneders fængsel.

Senioranklager Marina Hedam Moltke-Leth kalder sagen "alvorlig".

Som at bestille en pizza

Sagen har afdækket, hvor nemt det var for de dømte at handle med blandt andet kokain, amfetamin, ecstasy og LSD på internettet.

Fremgangsmåden var ifølge politiet at købe stoffet fra leverandøren og herefter poste salgsannoncer i lukkede Facebookgrupper og via falske profiler. Så var det bare at vente på, at der gik ordrer ind.

Derefter kunne narkohandlerne levere det, der var bestilt. De tilbød endda - mod et mindre gebyr - at bringe narkoen ud til kunden som var det take-away.

- Det er nærmest skræmmende, hvor let det har været. Det var stort set som at bestille en pizza, udtaler senioranklager Marina Hedam Moltke-Leth i en pressemeddelse fra Fyns Politi.

Overvejer at anke dommen

Flere af de dømte er omkring 20 år og boede hjemme hos deres forældre, mens de handlede med narkotika. En af dem gemte amfetamin i forældrenes fryser. 

Den ældste af de dømte forsynede de øvrige med stofferne. 

De otte tiltalte har delvis erkendt sig skyldig i de mere end 30 punkter i anklageskriftet. Fem af de dømte har været varetægtsfængslet under sagen, og to er blevet varetægtsfængslet efter dommen. 

Alle de dømte ønskede at overveje, om de vil anke dommen.