Krimi

For første gang siden terrorangrebet - Omar El-Husseins venner taler ud på TV

Et år skulle der gå, før vennerne til Omar El-Hussein ville tage bladet fra munden og fortælle om Omar. Nu står de frem.

- Omar var ikke en terrorist. 

Sådan lyder budskabet fra en af vennerne til Omar Abdel Hamid El-Hussein, der sidste år skød og dræbte den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard og den 37-årige jødiske vagt Dan Uzan foran synagogen i København.

Det har taget  over et år at få vennerne til Omar El-Hussein i tale. TV 2 har mødt Yasin, der er talsmand for en gruppe af de venner, der stod tættest på Omar El-Hussein. De to kendte hinanden fra  det kriminelle miljø i Mjølnerparken. Det er første gang siden terrorangrebet i København sidste år, at en af stemmerne fra Mjølnerparken, der repræsenterer vennerne til Omar El-Hussein taler ud på tv.

- Jeg repræsenterer Omars vennekreds og det miljø, han kom fra ude fra Mjølnerparken. Det er på vegne af alle de unge derudefra, jeg taler, siger Yasin til TV 2. 

En af de primære grunde til, at drengene fra Mjølnerparken ønsker at tage bladet fra munden er, at filminstruktøren Manyar Parwani i forbindelse med sin research til en spillefilm om Omar El-Hussein har spredt budskabet om, at han blev radikaliseret af ekstremistiske personer omkring ham. Manyar Parwani fortalte også, at han var blevet truet med en pistol af maskerede mænd. Begge episoder skulle være sket i forbindelse med hans research til filmen om Omar El-Hussein.

Men den påstand maner Yasin til jorden. 

– Det er vigtigt at få sandheden frem.  Der er ikke radikaliserede mennesker, der render rundt i Danmark og hjernevasker andre mennesker. De laver ikke de handlinger, som Manyar forklarer med, at han er blevet kidnappet og har fået en pistol for panden, siger Yasin til TV 2.

Du kan se et længere interview med Yasin, når Station 2 bringer et eksklusivt portræt af gerningsmanden Omar El-Hussein torsdag den 3. marts klokken 21.05 på TV 2.