Krimi

Fældet af usynlig DNA-spray: Her bliver to kabeltyve anholdt

TV 2 Nyhederne var med, da to kabeltyve forsøgte at sælge stjålne kobberkabler på en skrotplads i Glostrup vest for København.

TV 2 Nyhederne lå på lur, da to kabeltyve blev afsløret og anholdt, da de for fjerde gang på få dage kom for at få vejet kabler, de havde stjålet i Albertslund fra entreprenørvirksomheden MT Højgaard, på en skrotplads i Glostrup vest for København.

Det var en helt ny såkaldt usynlig DNA-spray, der fældede kabeltyvene.

- Det er vi rigtigt glade for. Det er normalt ikke tyverier, vi har så stor succes med. Men her lykkedes det, siger Jørgen Jensen, politikommissær ved Københavns Vestegns Politi til TV 2.

Tyvene stjal kabler for i alt 400.000 kroner ved tyveriet hos MT Højgaard i Albertslund.

Det, der førte til opklaringen, var en helt ny teknologi, som MT Højgaard bruger.

MT Højgaard sprayer den usynlige væske på deres kabler. Når kablerne bliver belyst med ultraviolet lys, træder en række blå prikker frem. Det er klynger at små nikkelplader, og de små nikkelplader er en slags nummerplader, som kan ses med et mikoskop-kamera.

Det gør at man kan spore kablerne tilbage til deres ejere.

Dermed kunne det bevises, at de kabler, de to tyve kom for at veje på skrotpladsen i Glostrup, stammede fra MT Højgaard.

- Når vi får det tilbage får vi mulighed for relativt hurtigt at genoptage vores arbejder, siger Esper Christophersen, divisionsdirektør i MIT Højgaard.

Kabeltyverier er et stort problem for danske virksomheder - årligt får de stjålet kabler for 600 mio. kroner.