Krimi

Mistede barn og børnebørn på Scandinavian Star: Det vil altid være en ufattelig tragedie

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

- Vi skylder min datter, svigersøn og små børnebørn, at sandheden kommer frem – for hvorfor skulle de dø?

Selv om Jytte Hansen mener, at de seneste oplysninger om branden på Scandinavian Star kommer 26 år for sent, så er det bedre sent end aldrig, siger hun.

- Det er altid med vemod og bankende hjerte, at jeg følger nyt om branden på færgen Scandinavian Star, fortæller Jytte Hansen fra Hobro.

Det er på en trist baggrund – og i går var ingen undtagelse. Her fremlagde den tidligere skibsinspektør, Flemming Thue Jensen sine beviser for, at to besætningsmedlemmer på Scandinavian Star stod bag branden, der den 7. april kostede 159 mennesker livet.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse. Vi har altid vidst, at der var noget, siger hun.

Jytte Hansen og hendes nu afdøde mand, Bent Hansen var blandt de hårdest ramte ved brandkatastrofen i 1990. Ægteparret mistede en datter, svigersøn og to børnebørn i branden. Derudover omkom svigersønnens forældre.

- Da jeg hører skibsinspektøren stå frem på pressemødet, tænker jeg på, at det ville min mand gerne have hørt, siger hun.

For trods den ufattelige sorg havde Bent Hansen overskud til at kæmpe for, at få en troværdig forklaring på, hvad der skete ombord på Scandinavian Star og på hvem der har ansvaret for katastrofen.

- Jeg synes, at skibsinspektøren kommer 26 år for sent med sine oplysninger. Når det er sagt, så har jeg det sådan, at alt hvad, der kan hjælpe til en opklaring skal vægtes højt, siger Jytte Hansen.

- Det er sorg og tragedie, som jeg aldrig kommer over. Hvorfor skulle de miste livet, spørger hun.

Hun er meget skuffet over, at justitsminister Søren Pind (V) afviser at igangsætte en dansk undersøgelse af branden.

- Det kan kun være fordi han ikke ved, hvordan så stort og smerteligt et tab smadrer en families liv, siger hun.