Krimi

Zooejer: Berberaben hygger sig ude i det fri

Hans Hestbech, som ejer Blåvand Zoo, har nu sat kameraer op på det sted, hvor berberaben i weekenden blev set.

Berberaben, som i januar stak af fra Blåvand Zoo, er lørdag blevet set af en familie i nærheden af den zoologiske have, den flygtede fra.

Det fortæller zoo-ejer Hans Hestbech til Ritzau.

- En familie kom i lørdags og sagde, at de havde set aben i nogle træer cirka 800 meter fra parken. Det er 200 meter fra, hvor vi selv så den for 14 dage siden, så det virker sandsynligt, siger han.

Hans Hestbech satte samme dag kameraer op i området for at få konstateret, om det vitterligt er hans treårige abe, der er blevet set, men foreløbigt uden resultat.

Spørgsmål: Nu har den været på fri fod siden 23. januar. Tror du den hygger sig uden for indhegningen?

- Ja, det tror jeg faktisk. Den lider i hvert fald ingen nød derude, siger han.

- Den kan fint begå sig i den danske natur. Den spiser mere eller mindre alt, og den kan leve af smådyr, som den graver frem.

- De (berberaber, red.) er helt pjattede med at grave efter dyr i jorden, træstolper og lignende, siger han, og det danske vejr er ifølge zoo-ejeren heller ikke noget problem for aben, som er på størrelse med en mellemstor hund.

Berberaben lever normalt i skovene på Atlasbjergene i Algeriet og Marokko. Derudover er der en lille population i Gibraltar.

Hans Hestbech kan ikke komme i tanke om nogen dyr i den danske natur, som er en trussel for aben, og skulle der komme en stor hund eller lignende, så kan den hurtigt kravle op i et træ.

Hans Hestbech forklarer, at hvis aben kommer tæt nok på sine vante omgivelser i Blåvand Zoo, så tror han, at den vil finde vej ind i indhegningen igen.

- Det sker jo, at der er spændinger i flokken, når hunnerne kommer i brunst.

- Så kommer hannerne op at slås, om hvem der skal parre hunnerne. Denne abe er en ung han, så han har nok fået nogen på lampen og valgte så at stikke af, siger ejeren.