Krimi

Erhvervsmand forsvundet på 10. døgn: Nu er telefonen sporet

Der er nye spor i sagen om Niels Joachim Nicholaisens forsvinden. Dykkere vil lede efter ham tirsdag.

I 10 dage har den aarhusianske erhvervsmand Niels Joachim Nicholaisen været så godt som sporløst forsvundet. Men nu har politiet afgørende nyt. Det fortæller efterforskningsleder ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, til Station 2 Efterlyst.

- Vi har i dag analyseret telefondata, og det viser sig, at hans telefon er hoppet på en mast, der står på Østhavnsvej, lørdag morgen (6. februar, red.), siger Gert Bisgaard.

Hidtil har man ikke vidst, hvor han var henne lørdag morgen. 

Station 2 Efterlyst har fulgt sagen tæt og har på torsdag klokken 21.35 seneste nyt i sagen samt et interview med Nicholaisens søn.

Østhavnsvej ligger ved havnen ikke langt fra Niels Joachim Nicholaisens træningscenter på vejen Spanien, hvor han formodentligt var taget hen for at træne. I hvert fald mangler hans træningstaske i hans lejlighed.

Den 73-årige erhvervsmands telefon var knyttet til en telfonmast nær hjemmet fredag den 5. februar og indtil tidligt lørdag morgen. Her gik den på masten ved havnen mellem klokken 5 og 8.

Politiet formoder, at han kan være taget for tidligt afsted til træningscentret og så er gået en tur i området.

- Det er jo ikke spor efter ham, men efter hans telefon. Men vi formoder, at han har haft den i lommen, siger Gert Bisgaard.

Politiet har i dag afsøgt området med hunde og lavet en aftale med brandvæsnets dykkere, som vil lede i vandet ved Østhavnsvej og ved Marselisborg lystbådehavn tirsdag.

Pung og bilnøgler lå i lejligheden

Niels Joachim Nicholaisen var egentlig gået på pension, men det fortrød han ifølge Jyllands-Posten for fire år siden, hvor han stiftede konsulentfirmaet NJN.

Han bor sammen med sin hustru, der ved hans forsvinden var på besøg ved parrets datter på Sjælland. Da hun kom hjem lørdag den 6. februar ved middagstid, lå avisen stadig i postkassen, og Niels Joachim Nicholaisens pung, pas og bilnøgler lå i lejligheden, mens sportstasken var væk.

Familien har blandt andet efterlyst ham på sociale medier, og også organisationen MIssing People har deltaget i eftersøgningen.

Politi vil i kontakt med vidner

Politiet har ikke fået nye henvendelser fra personer, der mener at have set Niels Joachim Nicholaisen, men Gert Bisgaard håber, at de nye spor, kan vække hukommelsen.

- Hvis nogen har opholdt sig på Østhavnsgade eller i nærheden lørdag morgen mellem klokken 5 og 8, vil vi meget gerne høre fra dem, siger han.

Niels Joachim Nicholaisen er 73 år, 190 centimeter høj, slank af bygning og frisk af sin alder. Han var iført knælang, grøn vinterjakke og gule Timberland-støvler. Muligvis også hue og rygsæk.

Vidner kan kontakte politiet på telefon 114.