Krimi

Drengebander hærger butikker: Nu intensiverer politiet jagten

Københavns Politi vil mandag besøge butikker i Brønshøj, hvor en gruppe unge har skabt utryghed.

En gruppe unge drenge skaber utryghed og stjæler fra butikker i Brønshøj.

Derfor tager Københavns Politi mandag på besøg hos de lokale forretninger i området. Derudover vil politiet også intensivere patruljeringen i Nordvest-kvarteret, indtil gruppen, der skaber frygt i området ved at plyndre butikker, bliver fanget.

 - Det, vi har iværksat tidligere, har ikke været nok til at dæmme op for det. Derfor intensiverer vi vores indsats derude, siger politiinspektør Tom Struve fra Københavns Politi.

Souschef sender brev til minister

Især Netto på Frederikssundsvej har været plaget af ugentlige plyndringer af gruppen.

På trods af henvendelser til politiet og ansættelse af egne vagter har det ikke været muligt at sætte en stopper for de unge, der angiveligt går ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner.

Det har fået butikkens souschef til at rette direkte henvendelse til justitsminister Søren Pind (V) for at få politiet til at gribe ind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet ikke har ressourcer til at gøre noget ved sagen, står der i brevet til ministeren, der blev sendt i sidste uge.

Dansk Erhverv: Politiet gør ikke nok

Erhversorganisationen Dansk Erhverv siger mandag til TV 2, at organiserede tyve uden problemer stjæler for 5.000 kroner rundt i landets butikker.

Organisationen mener ikke, at politiet gør nok i sagerne.

- Vi oplever en stor lydhørhed, men jeg vil ikke kalde samarbejdet fortrinligt. For vores medlemmer er det stærkt uheldigt, at de tager kontakt til politiet og ikke får en reaktion, siger Lars Alexander Borke, der er advokat og procesdirektør i Dansk Erhverv.

Politiet oplyser, at der arbejdes hårdt på sagen.

Er du butiksansat og har du oplevet, at politiet ikke reagerede på et groft tyveri? Så vil vi gerne høre fra dig på 1234@tv2.dk.