Krimi

Ikke kun Netto hærges: Møntvaskeri blev smadret af bøller

Det er ikke kun en Netto-butik ved Husum Torv, der bliver hærget af unge drenge. Et møntvaskeri må nu helt lukke efter omfattende hærværk.

En bande med 10-12 helt unge drenge skaber utryghed omkring Husum Torv i København for både forretninger og beboere. En Netto-souschef har skrevet et brev til justitsminister Søren Pind om det store problem.

Leif Clausen er en af dem, der har mærket drengebandens aktiviteter særligt hårdt. Hans møntvaskeri, der ligger cirka 50 meter fra Netto-butikken har flere gange været udsat for hærværk - senest i søndags, hvor ødelæggelserne blev meget omfattende.

- Alle maskiner uden undtagelse har de jokket et eller andet igennem, fortæller Leif Clausen til TV 2.

Også loftet har fået nogle tæv, og ødelæggelser i kælderen betød, at der stod vand, da Leif Clausen opdagede hærværket.

Alle ødelæggelserne vil tage lang tid at udbedre, og ikke alle udgifter kan dækkes af forsikringen. Det koster vaskeriet livet, fortæller Leif Clausen.

- Vi lukker vaskeriet. Det blev ligesom bestemt i søndags. Det her er for slemt. Hvis jeg åbner igen, så vil det blive smadret igen.

Savner politiets hjælp

Møntvaskeriejeren mener ikke, at politiet har gjort nok for at undgå, at hærværket eskalerede, som det gjorde.

- Der er ikke noget incitament til at kigge sagerne efter. Jeg ved ikke, om de ikke har tid. De gør ikke nok for beboerne her i området.

- Når Netto ringer, så skulle politiet komme. Så kunne de stoppe dem første gang.

Politiet har fået løbende anmeldelser om butikstyverier, men også fra beboere, der føler sig utrygge, fordi gruppen af drenge tit opholder sig på gaden.

Ikke deciderede bander

Politiinspektør Tom Struve fortæller, at det handler om en gruppe, der opholder sig meget på Frederikssundsvej, og det har politiet været opmærksomme på i et års tid.

- Vi har intensiveret lokalindsatsen med støtte fra beredskab og et samarbejde med SSP, fordi det drejer sig om utilpassede unge, og det er ikke noget, vi oplever, har relation til deciderede bander, siger Tom Struve.

Det er ikke første gang, at butikker melder om uro, hærværk og omfattende tyverier. TV 2 fortalte i juni, hvordan en række supermarkeder i landets socialt udsatte boligområder i Bispehaven i Aarhus havde sådanne store problemer. De var så omfattende, at Dansk Supermarked lukkede en af koncernens Netto-butikker.