Krimi

Kundby-sagen: Den 15-årige pige forbliver varetægtsfængslet

Den 15-årige pige fra Kundby-sagen forbliver fortsat varetægtsfængslet.

Det blev i dag besluttet, at den 15-årige pige, der blev anholdt midt i januar, fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Tirsdag morgen skal retten tage stilling til om varetægtsfængslingen skal forlænges yderligere, men forsvarer Nima Nabipour fortæller på forhånd til TV ØST, at han har bedt om at få forlænget varetægtsfængslingen.

- Vi har meddelt anklagemyndigheden, at vi er indstillet på en frivillig fristforlængelse. I første omgang i fire uger, fortæller han.

Hvorfor han har valgt at gøre det, vil han ikke uddybe, ud over at der er "noget taktisk i det." Men han fortæller dog, at han vil arbejde for, at pigen kan sidde i en ungdomsinstitution i stedet for det arresthus, hun i øjeblikket befinder sig i.

-Vi har været i kontakt med kommunen, og de har fundet et sted, de mener, er passende, siger Nima Nabipour.

Hyldede jihad på nettet

Også anklageren har tidligere meddelt, at han vil bede om, at pigen fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Sagen mod pigen fra Kundby er stadig mørkelagt, men angiveligt sigtes hun for at ville fremstille sprængstof. Hun har tidligere siddet i isolation, hvilket blev ophævet i sidste uge, blandt andet på grund af hendes alder.

Pigen er konverteret til islam og har hyldet jihad på nettet. Hun blev anholdt 13. januar, og dagen efter blev hun varetægtsfængslet af en dommer i Holbæk. Udover pigen er også en ung mand først i 20'erne varetægtsfængslet i sagen.