Krimi

Pind om terroranklage: - Kan straffes med livsvarigt fængsel

Tiltalen mod de fire mænd, der anklages for medvirken til terror i København, er formelt blevet rejst af justitsminister Søren Pind.

De fire mænd, der onsdag er blevet tiltalt for medvirken til terror i forbindelse med angrebet i København sidste år, risikerer livsvarigt fængsel.

Det siger Justitsminister Søren Pind (V) til TV 2.

- Vi er i den tungeste ende af strafferammen. Folk tror nogle gange, at medvirken ikke er helt så slemt, men det er det i denne sammenhæng, hvor det kan give helt op til livsvarrigt fængsel.    

Tiltalen er formelt blevet rejst af Søren Pind. Det er således justitsministeren, der er øverste anklagemyndighed i sager om terror og andre forbrydelser mod staten.

- Man (anklagemyndigheden, red.) føler sig på sikker grund i forhold til at kunne bevise det, der skete ved synagogen, hvor Dan Uzan blev dræbt, og så er det jo i sidste ende op til domstolene at beslutte, hvad der skal ske, siger Søren Pind.   

Sagen indledes 10. marts 

Beslutningen om at rejse tiltale i sagen er ikke overraskende. For et godt stykke tid siden blev der reserveret dage i Københavns Byret til at behandle nævningesagen.

Den ventes at blive indledt 10. marts, og der er afsat 30 retsdage, har en anklager tidligere oplyst til Ritzau. 

Lige siden drabene ved Krudttønden og nær synagogen i København har de fire mænd været sigtet for medvirken til de drab og drabsforsøg, som Omar el-Hussein begik 14. og 15. februar sidste år.

Men anklagemyndigheden vurderer altså nu, at mændenes påståede handlinger var en overtrædelse af terror-bestemmelserne i straffeloven.

Hør hele interviewet med Søren Pind over artiklen.