Krimi

Røde Kors: Blufærdighedskrænker har misbrugt vores organisation

Blufærdighedskrænkeren Michael Camilo Precht anklages for at misbruge Røde Kors-emblem.

Blufærdighedskrænkeren Michael Camilo Precht har ifølge Røde Kors misbrugt institutionens navn i det nordlige Colombia, i området omkring kystbyen Cartagena. Det fortæller Røde Kors’s præsident til Caracol TV i Colombia. Caracol TV er i besiddelse af et billede, hvor han er iført tøj med Røde Kors logo’ på.

Præsidenten afviser ethvert kendskab til blufærdighedskrænkeren, der er dømt for at krænke i alt 40 piger og kvinder i Danmark og på Malta. Derudover er han udvist fra Norge. I årevis har han udgivet sig for at være læge. En påstand han senere har indrømmet, var løgn.

- Den pågældende mand har intet at gøre med Røde Kors i Colombia, og såvidt jeg ved hller ikke Røde Kors i nogen af de andre lande, fortæller organisationens præsident Fernando José Cárdenas Guerrero til Caracol TV. Præsidenten bekræfter, at Røde Kors, som institution, er blevet misbrugt.

- Han har misbrugt vores emblem for at snyde i institutionens navn, og vi er klar til at tage de retslige foranstaltninger det kræver, siger præsidenten til Cacarol TV. 

Ifølge tv-kanalen har præsidenten også advaret befolkningen imod ham.   

- Det er meget vigtigt, at advare kvinder, mod at havne i denne noget komplekse situation, siger præsidenten.

Dermed lader det til, at Michael Camilo Precht endnu engang udgiver sig for at være noget, han ikke er.  

Michael Camilo Precht har ifølge Røde Kors, Caracol TV og vidner tilsyneladende opholdt sig ca. 500 km fra Medellin, hvor TV2’s kriminalmagasin STATION 2 fandt ham før jul. Caracol TV har fundet frem til et vidne:

- Jeg så ham iført en sundhedsvest, kasket og licentkort, siger øjenvidnet Alexander Lemus til Caracol tv.

Vidnet kunne genkende Michael Camilo Precht, efter at Caracol TV i fredags viste et udddrag af STATION “2’s udsendelse “På sporet af stetoskopmanden”. Udsendelsen havde 2,5 millioner seere.

TV-stationen har vist interesse for Michael Camilo Precht, fordi han er født i Colombia og fordi STATION 2 fandt frem til en colombiansk kvinde, som også var blevet bildt ind, at han var læge.

Efter at være blevet spottet i området omkring Cartagena i fredags blev Michael Camilo Precht kortvarigt tilbageholdt af det lokale politi. Men han blev hurtigt løsladt igen, fordi der i fredags ikke var nogen arrestordre på ham. Politiet forhørte sig hos Interpol. Nu har politiet følgende melding:

- Hvis Røde Kors føler sig direkte berørt, skal de anlægge en straffesag for de relevante myndigheder, fortæller Carlos Rodriguez fra det colombianske politi.

Ifølge tv-stationen er Røde Kors præsidenten klar til at starte en række “tiltag” mod Michael Camilo Precht, men hvilke tiltag der er tale om, vides endnu ikke.

STATION 2 har været i kontakt med Michael Camilo Precht. Han afviser, at han har udnyttet Røde Kors eller båret deres tøj og id kort. 

- Jeg har ikke udgivet mig for noget som helst. Jeg har aldrig brugt eller været i besidelse af noget Røde kors, skriver han i en mail til Station 2.