Krimi

Mogens Camre om racismedom: Fuldkommen urimeligt

Mogens Camre er uforstående over for, at han er blevet dømt for racisme.

Mogens Camre (DF) er mandag blevet dømt for racisme på grund af ytringer om muslimer og Hitler, som han i sommeren 2014 fremsatte på Twitter.

Det er fuldstændig urimeligt, mener det tidligere folketings- og europaparlamentsmedlem.

- Man siger, at sandheden er forbudt, hvis man ikke udtaler sig på en rent akademisk måde, så der ikke er noget, der kan misforstås, siger Camre til Ritzau.

Stadfæster afgørelse

Mandagens dom er en stadfæstelse af en afgørelse fra Retten i Glostrup sidste år, hvor Camre, der i dag er medlem af byrådet i Gladsaxe for Dansk Folkeparti, blev idømt ti dagbøder af hver 800 kroner.

Landsretten mener, at udtalelserne er egnet til at fostre intolerance og mistillid, og at Mogens Camre opildner til hadforbrydelser over for muslimer. Ifølge retten burde Camre have indset, at hans ytringer på det sociale medie ville nå bredt ud i befolkningen.

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen, skrev den snart 80-årige Mogens Camre i sommeren 2014 på Twitter.

Camre: Udtalelse handler ikke om alle muslimer

Men det er noget vrøvl at påstå, at tweetet omhandler alle muslimer, mener Mogens Camre.

- Hvis jeg nu siger, at danskerne elsker øl, betyder det så, at du elsker øl? Det gør det da ikke, siger han.

- Hvilken behandling fik Hitler? Han blev udsat for en alliance af vestlige magter, som drev ham fra magten, siger Mogens Camre, som mener, at det er nøjagtig det samme, de vestlige lande gør, når de for eksempel bomber i Irak.

- Vi bomber ikke de muslimer, som ikke foretager voldelige handlinger. Vi bomber ikke de fredelige mennesker. Vi bomber dem, som udgør en trussel, siger han.

Personen bag politianmeldelsen af DF-politikeren, Samit Badran, har tidligere sagt, at Mogens Camres kobling mellem muslimerne og Adolf Hitlers folkedrab på jøderne bevirkede, at Badran følte sig truet på sin sikkerhed.