Krimi

Her hænger butiksejer sadeltyve ud på nettet: - Har gjort det før og vil gøre det igen

Peter Jakobsen har delt et billede af tre formodede tyve på Facebook, og han vil gøre det igen.

Cykelhandler Peter Jakobsen fra Silkeborg har brudt loven ved at offentliggøre overvågningsbilleder af tre formodede butikstyve. Ifølge et opslag på Facebook kom de tre tyve ind i butikken BikeWorld den 29. januar, hvor de stjal cykelsadler for cirka 20.000 kroner. Cykelhandleren udlover en dusør på 3000 kroner for oplysninger, der kan føre til tyvenes pågribelse.

- Jeg har ingen skrupler med at smide dem på Facebook, når det virker så organiseret som her. Hvis det bare var en enkelt ting, de havde stjålet, havde jeg ikke smidt billedet på Facebook, men det her er for groft. Jeg har sgu ikke råd til det i længden. Det her er den eneste måde, jeg kan stoppe det på, og jeg ville gøre det igen, siger Peter Jakobsen til TV 2.

Han har tidligere brugt samme fremgangsmåde – med succes.

- Jeg fik stjålet to cykler – en til 70.000 og en til 40.000 – ved højlys dag. Han røg også på Facebook, og inden for en time var han genkendt og kom tilbage med cyklerne og en undskyldning. Så det virker. Efter episoden i fredags, lagde jeg en advarsel op på Facebook, hvor jeg skrev, at jeg ville offentligøre billederne af dem, hvis ikke de kom tilbage med tyvekosterne lørdag inden klokken 15. Det gjorde de ikke, siger Peter Jakobsen.

Hans teori er, at der er tale om udenlandske butikstyve, der har været på togt hos cykelhandlere i Danmark:

- Jeg har hørt fra flere kolleger, der har genkendt dem ud fra de billeder, jeg har delt. De har også haft besøg af dem. Tyvene taler med engelsk accent og er sikkert allerede ude af landet igen. Derfor var det også nødvendigt med en hurtig efterlysning, hvis jeg skulle nå at få mine varer igen. Det er nok for sent nu – desværre.

Ifølge Persondataloven er det ulovligt at dele overvågningsbilleder af butikstyve. En lov, som burde ændres, hvis det stod til Dansk Folkeparti. DF vil gøre det lovligt for danskere at offentliggøre overvågningsbilleder af formodede indbrudstyve.

På BikeWorlds Facebook-side er der stort set entydig støtte til Peter Jakobsens beslutning om at dele billedet af de formodede butikstyve.