Krimi

Denne flise blev kastet ud fra motorvejsbro: Et "mirakel", familie ikke kom alvorligt til skade

Politiet efterlyser vidner, der kan hjælpe med at finde ud af, hvem der kastede en 30 kilo tung flise ned på Fynske Motorvej søndag aften.

Politiet ser "meget alvorligt" på, at en eller flere ukendte gerningsmænd søndag aften kastede en betonflise ned på motorvejen fra en motorvejsbro. 

Flisen ramte en personbil med far, mor og to børn, der var på vej i vestlig retning.

Børnene og faderen slap uden skader, mens moderen pådrog sig en hovedskade. Hun er uden for livsfare.

- Jeg vil nærmest kaldet det et mirakel, at de fire i bilen ikke kom alvorligere til skade end de gjorde, siger Anders Lundegaard, leder af Assens Lokalpoliti, der efterforsker sagen, i en pressemeddelelse fra Fyns Politi.

Flere biler kørte ind i betonstumper

Politiet beder nu om hjælp til at finde frem til den eller de personer, der søndag ved 22-tiden kastede betonflisen ned over den Fynske Motorvej fra Langesøvej, der krydser motorvejen mellem rasteplads Kildebjerg og afkørslen mod Odense V.

Flisen er en ca. 40 x 60 x 6 cm tyk og vejer 30 kilo. Den gik i flere stykker, da den ramte bilen og motorvejen.

Flere andre biler kørte ind i flisestumperne, der lå spredt over de to motorvejsspor.

Det er ikke sådan en, man lige går med under armen"

Yderligere fire biler kørte efterfølgende galt, fordi de måtte bremse hårdt op. Ingen kom dog alvorligt til skade. 

- Vi håber meget, at nogen derude vil kunne hjælpe os med at finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene. Har noget set eller hørt noget, så ring til os. Vi vil også gerne vide, hvor den seks cm tykke flise kommer fra. Det er ikke sådan en, man lige går med under armen, siger Anders Lundegaard.

Politiet tror, at flisen enten er transporteret til stedet i en bil, på en trailer eller en anden form for køretøj. Den kan også være kørt for eksempel i en trillebør.

Har man oplysninger i sagen, kan man ringe til politiet på 114.