Krimi

Spøgelsesbilist kørte kegler ned: Skabte enormt kaos på motorvej

En keglemarkering blev påkørt på Helsingørmotorvejen, og derfor endte hele 20 bilister i det forkerte spor.

En hel karavane af spøgelsesbilister kunne lørdag aften ses på Helsingørmotorvejen.

Omkring 20 biler kørte omkring klokken 19 mod syd i det nordgående spor ved Gl. Holte. Det skete ved et større vejarbejde, hvor man er ved at bygge en bro. Af den grund skal bilisterne mod syd for en stund ledes efter i det modsatte spor.

Men ved denne lejlighed blev de altså ikke ført ind igen. Det skyldtes, at en mand havde kørt sin bil igennem kegleafspærringen, så bilisterne bagved ikke længere kunne se, hvordan de skulle styres tilbage ind i det sydgående spor.

En meget farlig situation

Den første spøgelsesbilist nåede hele fem kilometer til Lundtofte, før politiet fik ham stoppet. Han er nu blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. De øvrige bilister, der kørte med ved en fejl, stoppede af sig selv efter kort tid.

- Der skete heldigvis ikke noget. Men er du sindssyg, det var en farlig situation, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Ole Hestbæk til TV 2.

Episoden gav naturligvis stort kaos i trafikken. Politiet var nødt til at lukke helt ned for trafik i nordgående retning for at forhindre et sammenstød, og politiet og Vejdirektoratet måtte haste til stedet for at genetablere en tydelig markering.

Det vides endnu ikke, hvad der fik den første spøgelsesbilist til at fortsætte igennem keglemarkeringen.

Keglemarkering plejer at fungere

Berit Fridahl, der er vagthavende ved Vejdirektoratet, anerkender, at det er ganske let at vælte keglerne ved den type markeringer, og at det dermed kan være svært for de bagvedkørende at se, hvad de bør gøre.

- Men det sker ikke tit. Det plejer at virke godt, og det havde det også gjort derude indtil det her, siger hun.

Vejdirektoratet arbejder nu på at etablere en stærkere markering ved stedet.