Krimi

Forsvarer i pædofilisag: Rumænien-tur var en drengetur

Den 48-årige tiltalte har erklæret sig skyldig i flere af tiltalerne, men han nægter sig skyldig i at være taget til Rumænien for at købe et barn.

Forsvareren lagde fra morgenstunden ud med at skyde med skarpt i sagen mod hans klient, der er tilltalt i en omfattende pædofilisag. Den 48-årige tiltalte har erklæret sig skyldig i flere af tiltalerne blandt andet seksuelle overgreb på to af hans venners børn, der var 3 og 8 år, da overgrebene stod på. Han har også erkendt sig skyldig i at være administrator af et pædofilt netværk, der hed Hoarders Hell.

Men han nægter sig skyldig i at være taget til Rumænien i sommeren 2010 for at købe et roma spædbarn og bringe det til Sverige hos en pædofil ven for at misbruge det.

Forsvareren mener ikke, der er fugls føde i den sag.

- Der er 10-12 hyldemeter af chats i denne sag, og anklageren har alene fundet frem til de få chats, hvor to dømte diskuterer, at min klient er i Rumænien for at købe et spædbarn. Men hvad med alle de chats, der ligger forud og bagefter. Han er tiltalt for forsøg på at planlægge at købe et spædbarn. Og når man tiltalte for forsøg, så gælder der altså yderligere bevisførelse, sagde Søren Salomonsen under sin procedure.

Den tiltalte har tidligere erkendt, at han talte om at købe et spædbarn, men det var bare fantasier. Han tog til Rumænien med en nu dømt 37 årig hollænder i juli 2010, efter han havde afsonet en voldsdom.

- Formålet med turen var at tage på drengetur, prøve grænser af, købe et par prostituerede, efter han havde siddet i fængsel, ikke at købe et barn, sagde forsvareren.

I det hele taget mener forsvareren, at anklageren har brugt ufine metoder. Blandt andet har den tiltalte erkendt besiddelse af knap børnepornografiske billeder og 116 videoer. Og når han har erkendt sig skyldig, mener forsvareren ikke, at man behøvede at gå mere ind i den sag.

- Anklageren viser de værste få film i et forhold, som den tiltalte HAR erkendt, hvad får anklagemyndigheden ud af det, så har man de billeder på nethinden under hele sagen, og så farves domsmandsretten. Og med den pressefokus der har været på denne sag, kan det være svært for domsmandsretten at kunne bevare objektiviteten, sagde forsvarer Søren Salomonsen, der nu fortsætter sin procedure. Når han er færdig får den tiltalte sidste ord, inden domsmandsretten trækker sig tilbage for at votere.

3 års fængsel

3 års fængsel. Det er anbefalingen fra forsvarsadvokaten i sagen mod hans 48-årige klient, der er tiltalt i en omfattende sag om pædofili. Forsvareren, Søren Salomonsen, anbefaler en fængselsstraf på samlet et års fængsel på baggrund af det den tiltalte har erkendt sig skyldig i. Samlet kan han maksimalt få en straf på tre års fængsel.

- De begåede forhold er hovedsageligt medvirken, det er på distancen, de få beskedne forhold der er med direkte kontakt til børn, der er det hovedsageligt blufærdighedskrænkelse. Det er ikke sket over tid, men sket spontant og ved enkeltstående episoder, mener forsvarsadvokaten.

Anklageren i sagen har krævet, at den tiltalte bliver straffet med en forvaringsdom. Det har en mentalundersøgelse  af den tiltalte anbefaler og det har fået Retslægerådet til at konkludere, at det er påkrævet, at han får en sådan sanktion, da han er ingen empati har, er personlighedsforstyrret og til fare for andres liv og levned.

- Min klient er ikke personlighedsforstyrret. Det har en psykiater tidligere slået fast. Retslægerådets anbefaling er for øvrigt også kommet efter sagen er gået i gang og har fået massiv pressedækning. Det synes jeg, er underligt” konkluderede forsvarsadvokaten, mens hans klient sad ved hans side, kiggede ned i bordet med et alvorligt udtryk.

48-årig stifter af pædofilt netværk

Noget af det mere specielle i denne sag er, at den 48-årige mand er tiltalt for at være en del af såkaldte pædofile boards. Han erkender at være stifter af det pædofile netværk Hoarders Hell, men nægter sig skyldig i at medvirke til, at flere personer begik seksuelle overgreb, blandt andet voldtægt på børn.

Anklageren mener, at han direkte har opfordret pædofile brugere til at begå overgreb på børn, filme det og oploade det på netværket Hoarders Hell. Og at den tiltalte er skyldig i at medvirke, da han har instruereret brugerne i, hvordan de skulle lave optagelserne og stillet krav til, at der for eksempel skulle være et stearinlys eller en banan med på billedet, så han vidste, at billederne var ”friske”.

Og forsvareren mener ikke, han kan kendes skyldig for medvirken.

- Min klient har jo selv forklaret, at Hoarders Hell var et forum for dem, der allerede var der ude. Men man ønskede nyt og sjældent materiale, som folk allerede lå inde med. Han har ikke opfordret til nye overgreb, for han regnede med, at det var noget folk i forvejen lå inde med, sagde forsvarsadvokat Søren Salomonsen i sin procedure.

Den tiltalte brugte sin sidste taletid ved dagens retsgang på at procedere selv og stille spørgsmål ved anklagerens bevisførelse.

Der forventes at falde dom den 4. marts kl. 13.00.