Krimi

Drama på jysk motorvej - betjente jagtede spøgelsesbilist til fods

En spøgelsesbilist på en motorvej blev søndag stoppet af tre betjente til fods.

Da tre politibetjente fra Herning søndag var på arbejde ved grænseovergangen i Frøslev, måtte de for en tid prioritere tiden på noget andet end id-kontrol.

- Vi bliver opmærksomme på en bil, der kører i det sydgående spor på motorvejen, men i nordlig retning, siger politiassistent Christian Hæsum fra lokalpolitiet i Herning til Herning Folkeblad.

De tre politibetjente valgte herefter at forfølge bilen til fods.

Kunne være gået helt galt

Christian Hæsum fortæller, at han og hans kollegaer var nødt til at kravle over et dobbelt autoværn, hvorefter de løb efter bilen og til sidst fik den stoppet.

- Vi agerede jo i vildskab. Vi har set, hvor meget trafik der er, og hvor hurtigt det går på motorvejen, så det kunne være endt helt galt, siger han.

I bilen sad en 81-årig mand fra Fyn, der ikke havde overblik over, hvor han var. Efter politiet havde talt med manden, blev det aftalt, at han fik inddraget kørekortet.

Spøgelsesbilister: Fire personer dræbt i weekenden

I weekenden mistede fire personer livet i ulykker, hvor spøgelsesbilister var involveret.

På Holbækmotorvejen døde en 82-årig mandlig bilist lørdag aften. Han kørte ved 19.30-tiden i den forkerte retning i det østgående spor på motorvejen og ramte en modkørende bil frontalt.

Senere på aftenen blev et ægtepar på henholdsvis 75 år og 77 år dræbt, da en 29-årig mand kørte i den forkerte retning på motorvejen, og hans bil stødte frontalt sammen med ægteparrets. Den 29-årige mand mistede også livet i ulykken.