Krimi

Pige fandt far på Facebook som 14-årig: Nu er han dømt for incest

Far og 14-årig datter havde aldrig talt, før hun tog kontakt på Facebook. Så udnyttede han hendes svækkede dømmekraft til at misbruge hende seksuelt.

Retten i Holbæk satte mandag sidste punktum i en usædvanlig sag om incest og blufærdighedskrænkelse.

En 41-årig mand er ifølge politiet blevet idømt et år og ni måneders fængsel for "samleje og oralsex" med sin 14-årige datter. 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Stærkt seksuelle SMS'er fra faren 

Sagen begyndte ved, at faren sendte sin unge datter en række SMS'er med stærkt seksuelt indhold, som pigen efterfølgende sendte videre til sin mor.

Pigen har ikke boet sammen med sin far under opvæksten, og der har slet ikke været kontakt mellem de to, indtil hun fandt ham på Facebook, oplyser politiet.

- Midt- og Vestsjællands Politi modtog en anmeldelse om, at pigen havde betroet sin daværende kæreste, at hun og faderen havde haft samleje i en skov i Undløse den 3. august 2015. Efterforskningen viste, at han instruerede datteren i, hvad hun skulle fortælle til politiet under afhøringerne, skriver politikredsen i pressemeddelelsen.

Pigen får erstatning på 20.000 kroner

Dette betroede hun også til sin plejemor få dage før Retten i Holbæk skulle fælde dom i sagen.

- Det førte til, at den tiltalte blev varetægtsfængslet under den resterende del af sagen, og pigen blev genafhørt, hvorefter den tiltalte erkendte, at han havde haft samleje og andet seksuelt forhold end samleje med datteren i skoven ved Undløse, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ud over at være blevet idømt en fængselsstraf, skal faren også betale en erstatning på 20.000 kroner til datteren.

Far anker dommen

Ifølge pressemeddelelsen lagde retten særlig vægt på, at der havde været tale om samleje og oralsex, at mødet imellem de to have været planlagt og var sket i en periode, hvor samvær ikke var tilladt imellem dem, og at der var tale om en pige med svækket dømmekraft.

Manden har valgt at anke dommen, og han er stadig varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.

Anklager Signe Egsgaard er meget tilfreds med dommen.

- Retten har med dommens præmisser og høje straf tydeligt vist, hvor alvorligt retssystemet tager sager om incest, siger hun.