Krimi

Dømt for drabsforsøg: Affyrede mindst otte skud på åben gade

To brødre er dømt for drabsforsøg mod blandt andre en 23-årig mand. Han er flere gange blevet forsøgt dræbt.

Københavns Byret dømte tirsdag to brødre for drabsforsøg, efter at de affyrede mindst otte skud mod en gruppe mænd på Tagensvej i København.

Den 23-årig Amin Toutouh blev idømt otte år og ni måneders fængsel, mens hans 29-årige storebror blev idømt ni år og seks måneders fængsel. Den hårdere straf til storebroren skyldes blandt andet, at han også blev dømt for at have en pistol.

Skyderiet fandt sted om aftenen 7. februar sidste år. Her trillede brødrene i en bil op på siden af en Mercedes og affyrede mindst otte skud mod fem mænd, der opholdt sig i eller ved bilen.

En 23-årig mand blev ramt fire gange, men en skudsikker vest reddede efter alt at dømme hans liv, da den stoppede to skud, der ellers ville have ramt ham i maven. En af hans kammerater blev ramt af et enkelt skud, men overlevede også.

I forbindelse med skyderiet kom det frem, at den 23-årige allerede fire gange tidligere havde været udsat for drabsforsøg på åben gade i København.

Nogle dage efter episoden på Tagensvej offentliggjorde politiet både billeder og navne på de to brødre. Det fik den yngste til at melde sig selv, men først fire måneder senere lykkedes det at anholde storebroren.

Hans anstrengelser for at holde sig skjult var ellers til at overse - han blev stoppet på Frederiksberg kørende i den efterlyste Skoda Superb.

Politiet og anklagemyndigheden mente, at drabsforsøget var et led i en konflikt mellem banderne Brothas Souljaz og B27, hvilket ville betyde, at straffen kunne fordobles.

Ifølge sagens anklager, Henrik Bergquist, fandt retten, at brødrene havde tilsluttet sig konflikten mellem de to bander. Men da det ikke er bevist, at der tidligere er blevet skudt i forbindelse med konflikten, kan straffelovens særlige bandeparagraf ikke bruges.

Begge dømte ankede på stedet dommen til landsretten.