Krimi

Ole så forsvunden abe på naboens tag: Det glemmer jeg aldrig

En berberabe har siden fredag været forsvundet fra Blåvand Zoo. Lørdag blev den set på et hustag i nærheden, men undslap igen.

En berberabe er løs i det sydvestlige Jylland på tredje dag. Aben er stukket af fra Blåvand Zoo og er siden blevet set flere steder i lokalområdet, men hver gang er det lykkedes den at slippe væk.

Ole Pedersen fra Blåvand fik den flotte abe at se i lørdags.

- Jeg stod ude i køkkenet, da min kone sagde til mig, at der stod nogen og tog billeder af vores hus, fortæller Ole Pedersen til TV 2.

Han undrede sig og kiggede ud til de nysgerrige. Hurtigt stod det dog klart, at det ikke var huset, de var interesseret i.

- Jeg træder ud i indkørslen, hvor jeg plejer stå og grille. Og der sidder den på naboens tag, midt i solen, siger Ole Pedersen.

Så veltilfreds ud

Berberaben sad først afslappet på midten af taget, men gik så hen mod kanten, hvor den så ud over den nærliggende plantage.

- Den var underlig stolt at se på. Jeg blev faktisk fascineret. Det glemmer jeg ikke, fortæller Ole Pedersen.

Siden kravlede aben ned i indkørslen, hvilket fik tilskuerne til at gå ind i deres biler for en sikkerheds skyld. Siden forsvandt den bag huset og mod plantagen.

Nogle havde allerede ringet til politiet, og Ole Pedersen ringede til Blåvand Zoo, som sendte en skytte ud efter aben. Men der var aben allerede sluppet væk.

Blåvand Zoo oplyser, at berberaben godt kan klare sig i det kolde vejr, og Ole Pedersen synes da også, at den så ud til at have det godt.

- Der var intet at komme efter, den så meget veltilfreds ud, nærmest rolig og afbalanceret, siger han.

Berberabe eller bavian?

Blåvand Zoo leder fortsat efter aben, som er på størrelse med en mellemstor hund. Den er fredelig, men kan blive aggressiv, hvis den føler sig presset. Man skal derfor ikke forsøge at fange den, hvis man ser den, men i stedet kontakte politiet på telefon 114.

I første omgang var der tvivl om, hvad det var for en type abe. De første meldinger gik på en bavian, men det er altså en berberabe.

Efterlysningen har ført til en ivrig mediedækning ikke bare herhjemme, men også i Norge og Sverige.

Syd- og Sønderjyllands Politi mener dog, at det er usandsynligt, at den er nået så langt - om ikke andet bør den blive stoppet i paskontrollen, spøgte vagtchef Ole Aamann i et tidligere interview med TV 2: