Krimi

Abeforvirring: Efterlyst abe er ikke en bavian

Den abe, som politiet efterlyste lørdag, viser sig slet ikke at være en bavian, men en berberabe.

Lørdag efterlyste Syd- og Sønderjyllands Politi en bavian, der siden fredag har været forsvundet fra sit hjem i Blåvand Zoo.

Men ifølge Blåvand Zoo er der slet ikke tale om en bavian, men derimod en berberabe.

Ikke desto mindre er aben fortsat efterlyst, oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Claus Skovgaard til TV 2. Han tilføjer, at politiets anbefalinger fra lørdag fortsat gælder.

- Selvom det er en berberabe, skal man stadig ikke tage kontakt til den, men i stedet kontakte politiet, siger han.

Umiddelbart er aben ikke farlig, men bliver den trængt op i en krog og føler sig presset, så kan den blive aggressiv, oplyser politiet.

Kvinde så efterlyst abe i sin have

Politiet har senest modtaget en henvendelse i sagen søndag formiddag klokken 10.37, da en kvinde havde set aben i sin have.

- Blåvand Zoo har en skytte, og efter vi fik henvendelsen i formiddag, har han været afsted for at finde den, men den forsvandt igen, siger vagtchefen.

Politiet vil fortsat gerne have oplsyninger i sagen om den forsvundne abe og kan kontaktes på telefon 114. 

Forsvundet abe nåede til Norge og Sverige

Historien om den forsvundne abe nåede lørdag vidt omkring. Syd- og Sønderjyllands Politi modtog både henvendelser fra medier i både Norge og Sverige.

Også på TV 2 NEWS fik aben medieopmærksomhed, og det udfordrede tv-værten Karen Helene Hjorths evne til at holde masken. Se hendes interview med politiet i klippet her.