Krimi

”Stetoskopmanden” på spil i flere lande: Udgiver sig for at være læge og krænker unge piger

Kriminalmagasinet Station 2 har i aften sæsonpremiere med historien om ”Stetoskopmanden”, der i årevis har krænket unge piger.

Den 27-årige Michael Camilo Precht – også kaldet ”Stetoskopmanden” – står bag krænkelser af mindst 38 kvinder og piger helt ned i 13 års alderen.

Han er berygtet for at kontakte piger og tilbyde dem et job på den betingelse af, at de lod sig helbredsundersøge under dække af falske titler som personlig træner, fysioterapeut, medicinstuderende, forsker, læge og ansættelsesansvarlig fra forskellige energidrik-firmaer.  Men der fandtes aldrig noget job, og han snød i stedet pigerne til at smide tøjet og udførte falske lægeundersøgelser, hvor han befølte og krænkede dem. Han havde altid sit stetoskop med, og derfor døbte lokalpressen ham "Stetoskopmanden".

Men i september 2013 faldt hammeren og Michael Camilo Precht fik tre måneders fængsel - hvoraf den ene var ubetinget - for at krænke 37 andre piger fra lokalområdet i Skive og Holstebro. 11 af pigerne var blot 13 eller 14 år gamle.

Og to år senere var han så på spil igen og krænkede en ung københavnsk kvinde. Den 3. marts 2015 fik Michael Camilo Precht 1 måneds fængsel for at lokke tøjet af kvinden og beføle hende.

Fortsatte krænkelser i udlandet

Efter sine domme i Danmark fortsatte han krænkelserne i udlandet, men også her blev han dømt.

I november 2014 blev han udvist fra Norge for at snyde en kvinde til at klæde sig af, inden han undersøgte hende og for at sende tre unge norske piger slibrige beskeder på Facebook, hvor han lokkede med job  på den betingelse, at de lod sig lægeundersøge.

Hvad er Station 2

Station 2 er hele Danmarks kriminalmagasin, og vores værter er altid klar på at vise den mere lyssky side af det danske samfund. 

Programmet blev sendt for første gang d. 18. september 1993 – med Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch som studieværter.
Det er nu mere end 800 programmer siden.

Programmet sendes på TV 2 hver torsdag kl. 20:50 og TV 2 PLAY.

Herfra fortsatte han til Malta, hvor han skaffede sig adgang til Mater Dei Hospital, udgav sig for at være læge og undersøgte tre kvinder. Han indrømmede det hele og fik i januar 2015 en betinget dom på to år.

Herefter rygtedes han til Sverige, Østrig, Peru og Barcelona.

Station 2 fandt ham på den anden side af jorden.

I et år har de danske myndigheder ikke vidst, hvor han har opholdt sig. Og ved hans seneste danske dom i marts 2015, mødte han heller ikke op.

Men kriminalmagasinet Station 2 satte sig for at finde ham for at finde ud af, om han stadig krænker kvinder og forsøge at få svar på hvornår, han stopper. Han blev fundet efter længere tids søgen i Colombia. 9000 kilometer væk fra Danmark. Og i aften afslører Station 2, at han tilsyneladende er ustoppelig.

Se mere i Station 2 i aften klokken 20.50 på TV 2