Krimi

Sådan fandt Station 2 den ustoppelige krænker i Colombia

Et besøg på en Facebookside har hjulpet kriminalmagasinet Station 2 i jagten på den ustoppelige krænker, der går under navnet "stetoskopmanden" .

Facebooksiden ”Stop Michael Camilo Precht” advarer mod “Stetoskopmanden”. 4900 personer fra hele verden følger gruppen, der blev oprettet for nogle år siden som et nødråb til politiet og advarsel til andre piger, og det vælter ind med henvendelser:

- Jeg tror, at vi er oppe omkring 150 stykker eller sådan noget. Det er helt vildt. Folk deler information med os, fortæller deres historie eller vil gerne videregive den, så vi kan lægge den på gruppen. Men det er meget skræmmende at følge med i, fortæller administrator Rikke Bæk.

Og netop Facebooksiden ”Stop Michael Camilo Precht” hjalp kriminalmagasinet Station 2 med at finde frem til Michael Camilo Precht i Colombia. De får nemlig ikke bare pigernes historier om ”Stetoskopmanden”, men også tip om, hvor han befinder sig i verden.

Kunne følge ham gennem flere lande

Ikke siden 2015 har de danske myndigheder vidst, hvor han har befundet sig efter to domme for at krænke piger helt ned til 13 år. Men Facebookgruppen har kunnet følge hans færden til Malta, Norge, Peru, Sverige og Barcelona igennem det seneste år.

Hvad er Station 2

Station 2 er hele Danmarks kriminalmagasin, og vores værter er altid klar på at vise den mere lyssky side af det danske samfund. 

Programmet blev sendt for første gang d. 18. september 1993 – med Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch som studieværter.
Det er nu mere end 800 programmer siden.

Programmet sendes på TV 2 hver torsdag kl. 20:50 og TV 2 PLAY.

Og da Station 2 besøgte Rikke Bæk i december, fik magasinet hjælp til at finde ham ud fra deres seneste henvendelser.

- En der hedder Sara kontaktede os i slutningen af september og skrev, at han havde kontaktet hende. Hun bor i Colombia i en by, der hedder Medellin og hun har givet os den adresse, han er på. Der er også Laura, der skrev til os i december, at han er i Medellin i Colombia. Så der er to der skriver til os, at han befinder sig i Medellin i Colombia, fortæller Rikke Bæk til Station 2.

Med adressen i hånden rejste Station 2 til Medellin i Colombia lige før jul og fandt ham på den adresse, de to kvinder havde givet Rikke Bæk.

 I am a doctor myself so I could examined you tonight,

Michael Camilo Precht til Station 

Station 2´s vært Karin Cruz Forsstrøm udgav sig for at være en lokal pige, der søgte job for at finde ud af, om han fortsætter med at udgive sig for noget, han ikke er.

"I am a doctor"

Og det var da også en ganske offensiv Michael Camilo Precht, som Station 2 fik fat i:

- I am a doctor myself so I could examined you tonight, siger han til Station 2.

Station 2 aftalte at møde ham på et hotel senere på aftenen og modtog en sms med ordene:

"And I will do the doctor exanimation on you".

Hermed fik Station 2 bekræftet, at Michael Camilo Precht fortsætter med at lokke piger med den metode, som tidligere har fået ham dømt. Og da Michael Camilo Precht mødte op til ”undersøgelsen”, afslørede Karin Cruz Forsstrøm, at hun er vært på Station 2 og konfronterede ham.

Og det forarger Rikke Bæk, der er administrator på facebooksiden ”Stop Michael Camilo Precht”

- Det er at han bliver ved... Bare sådan nogle historier om hvor meget han snyder, og hvor meget han lyver for de her piger for at få dem til at lave de her sundhedstjek, som han slet ikke har noget at gøre med. Det er bare det, der overrasker mig. Hvordan han kan blive ved med at lyve overfor folk – hvad han får ud af det?, lyder det fra Rikke Bæk.