Krimi

Overblik: Her er de fem sigtede for angrebet i København

Få et overblik over de fem personer, der er sigtet for at have hjulpet Omar el-Hussein i angrebet i København i 2015.

Den 19-årige mand, der torsdag er blevet løsladt, er en af i alt fem sigtede i sagen om angrebene mod Krudttønden og Synagogen i Krystalgade i februar 2015, hvor to personer samt gerningsmanden mistede livet.

Den unge mand, der dengang var 18 år gammel, blev anholdt den 26. februar 2015, cirka ti dage efter Omar el-Hussein angreb de to lokaliteter i København og senere blev skudt og dræbt at politiet.

Da der er navneforbud i sagen mod de fem sigtede, er det sparsomt med detaljer om de involverede.

Det vides dog, at den 19-årige har relationer til Omar el-Hussein, samt at anklagemyndigheden har sigtet ham for at skaffe gerningsmanden en skudsikker vest og mindst en kniv, hvorved politiet mener, at han havde del i ansvaret for drabene på Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan samt drabsforsøgene på politifolk og livvagter.

- En veltalende ung mand

TV 2s kriminalreporter Anders Lomholt fortæller, at han har haft kontakt med den 19-årige samt mødt ham en enkelt gang.

Anders Lomholt fortæller, at han ved første møde med manden fik det indtryk, at han en meget veltalende og en ikke særlig hårkogt ung mand.

- Dengang fortalte han mig, at han overhovedet ikke havde kendskab til, hvad det var Omar el-Hussein havde i sinde, og at han var chokeret over sagen ligesom mange andre, siger Anders Lomholt.

Se hele interviewet med Anders Lomholt i videoen over artiklen.

Fire fortsat varetægtsfængslet

De sigtede tæller desuden to mænd på 20 og 22 år, som er sigtet og varetægtsfængslet, da anklagemyndigheden mener at have beviser for, at de to fjernede den M95-riffel, som Omar el-Hussein brugte i angrebet mod Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev skudt og dræbt og flere politifolk blev såret.

Ifølge sigtelsen de to El-Hussein et tilflugtssted efterfølgende.

Yderligere mener politiet, at den 20- årige og 22-årige skaffede de håndvåben, som blev brugt ved synagogen og ved skudvekslingen på Svanevej i Københavns Nordvest-kvarter, hvor Omar el-Hussein blev dræbt tidligt om morgenen søndag den 15. februar 2015.

Foruden disse to er en 26-årig og en 31-årig varetægtsfængslet for at have håndteret militærriflen, der blev brugt ved Krudttønden. Disse to personer skulle ligeledes have hjulpet Omar el-Hussein med at skaffe ”effekter” til angrebet på synagogen, ligesom de skulle have fjernet det tøj, som gerningsmanden havde på under angrebene.

De fire personer, som fortsat sidder varetægtsfængslet, har ifølge politiet alle tilknytning til det københavnske bandemiljø.

På trods af løsladelsen torsdag, er den 19-årige mand stadig sigtet i sagen.