Krimi

En af fem varetægtsfængslede løsladt efter angreb i København

En 19-årig er løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Københavns Politi har torsdag eftermiddag løsladt en af de fem varetægtsfængslede i sagen om angrebene mod Krudttønden og Synagogen i Krystalgade i februar 2015, hvor to personer mistede livet.

Den pågældende 19-årige mand har været varetægtsfængslet siden den 28. februar og været sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg. Sigtelsen opretholdes.

- Anklagemyndigheden har fulgt efterforskningen tæt og har nu vurderet, at der ikke længere er grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen mod den ene af de fem arrestanter i sagen. Sigtelsen mod den unge mand opretholdes dog indtil videre. Det forventes, at der inden for få uger tages stilling til tiltalespørgsmålet mod alle fem sigtede, siger chefanklager Karin Degnboel Thostrup, Københavns Politi.

Da sagen fortsat kører for lukkede døre, kan der ikke redegøres nærmere for sagen på nuværende tidspunkt, oplyser Københavns Politi.

Retsmøder bag lukkede døre

Chefanklageren ønsker ikke at gå yderligere i detaljer. Retsmøderne har - i øvrigt efter anklagemyndighedens ønske - hidtil været holdt bag lukkede døre.

Mere konkret er den unge mand sigtet for at have givet Omar el-Hussein en eller flere knive samt en skudsikker vest.

Dermed skulle han - ifølge politiet - have medvirket til de forbrydelser, som blev begået dels ved et møde om ytringsfrihed og dels ved synagogen.

Nægter sig skyldig

Gennem hele forløbet har han nægtet sig skyldig.

Selv om han er løsladt, kan det alligevel ende med, at han bliver tiltalt. Sigtelsen opretholdes indtil videre, hedder det i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

Anklagemyndigheden har allerede reserveret plads i byrettens kalender til en omfattende straffesag. Den kan begynde i marts og vil muligvis strække sig over 30 retsmøder.

Spørgsmålet om tiltale overvejes nu af anklagemyndigheden. Såfremt en tiltale for terror er aktuel, er det i sidste ende justitsminister Søren Pind (V), der skal træffe afgørelsen.