Krimi

Syrienskriger anholdt i Kundby-sag

Sagen om en 15-årig pige fra Kundby, der i går blev fængslet, kædes nu sammen en 24-årig mand, der har været i Syrien og lært at håndtere våben.

En ung mand fremstilles lige nu i grundlovsforhør i retten i Holbæk. Der er tale om en mand, der tidligere har været i Syrien, hvor han har lært at håndtere våben. Han har desuden opfordret til jihad på en af sine tidligere Facebook-profiler. Manden har tidligere været fængslet for våben og røveri.

Det sker i samme komplet mørklagte sag, hvor en 15-årig pige, der for nyligt er konverteret til islam, blev fængslet i dybeste hemmelighed i går. 

Den 15-årige kvinde har relation til den 24-årige anholdte, der tidligere har været i Syrien. Hun skriver blandt andet på en af sine profiler på de sociale medier  ’Min bedste ven’.

Det erfarer TV 2.

Den 24-årige blev anholdt torsdag klokken 16.20 i Østjylland.

Retsmødet fredag klokken 16, bliver afholdt for såkaldt "dobbelt lukkede døre", og politiet er derfor afskåret fra at kommentere sagen yderligere.

Sagen kort

En 15-årig dansk pige fra Kundby ved Holbæk blev onsdag anholdt. TV 2 erfarede onsdag aften, at hun skulle være sigtet for besiddelse af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger.

Oplysningerne er ikke bekræftet af politiet, og den 15-årige blev fængslet fire uger - herunder to i isolation - i går ved et retsmøde. Det betyder, at politiet end ikke lod offentligheden høre de sigtelser, der er rejst mod den 15-årige.

TV 2 følger sagen...