Krimi

Politiet vil nu undersøge krænkelser i Haderslevs natteliv

Politiet undersøger nu en sag, hvor en kvinde angiveligt er blevet krænket af udenlandske mænd i Haderslev.

Syd- og Sønderjyllands Politi går nu ind i én af de sager, der har været fremme, hvor piger føler sig krænket af udenlandske mænd i Haderslevs natteliv, skriver TV Syd på sin hjemmeside.

Ifølge TV Syds oplysninger er der tale om en episode, hvor en 30-årig kvinde fra Haderslev er blevet filmet mod sin vilje af en gruppe unge mænd med udenlandsk baggrund på et diskotek i Haderslev.

Kvinden har fortalt, at gruppen flere gange opsøgte hende på diskoteket, ligesom én fra gruppen befølte hende på bagdelen og i skridtet.

- Så bliver vi omringet af de her mænd, og en af dem tager så kontakt med mig ved at befamle mig både på numsen og i skridtet. Jeg får ham skubbet væk og giver meget kraftigt udtryk for, at det vil jeg ikke have. Både med ord og med kropssprog, siger Catharina Kristensen.

- Så da vi gik derfra en halv time senere, så ventede de udenfor diskoteket og fulgte efter os. De begyndte at komme tættere på, og begyndte at henvende sig til os og råbe til os.

Du kan høre hele Catharina Kristensens historie i klippet over artiklen.

Tager sagen op af egen drift

- På baggrund af de historier, som der har været fremme i fjernsynet, har Syd- og Sønderjyllands Politi valgt at starte en efterforskning i sagen.

- Hvis vi bliver bekendt med sådanne sager, så kan vi tage dem op af egen drift, og det er sket i det her tilfælde, forklarer politiinspektør fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Kaj Nielsen, til TV Syd.

I køvandet på lignende episoder

I den senere tid har flere kvinder i blandt andet Thisted, Sønderborg og Haderslev fortalt, hvordan de bliver chikaneret af mænd med udenlandsk baggrund, når de færdes i nattelivet.

Oplysningerne kommer i kølvandet af episoden i Köln nytårsnat, hvor flere hundrede kvinder blev omringet og befamlet af udenlandske mænd.

Også i Hamburg, Zürich, Malmø og Helsinki har myndighederne modtaget et usædvanligt højt antal anmeldelser om seksuelle krænkelser.