Krimi

Mordet på Michael blev enden på bankrøvernes guldalder

Den 41-årige familiefar Michael Pichard blev i 2002 henrettet af en bankrøver foran Nordea i Ålsgårde, mens han prøvede at redde sin familie ud.

TV 2 rekonstruerer kriminalsagen i anden sæson af ”Gerningsstedet”.

Mordet foran banken gjorde en ende på bankrøvernes guldalder. Samme år som Michael Pichard blev dræbt i Ålsgårde og rystede Danmark, var der 222 bankrøverier i Danmark. Det er det næsthøjeste, siden man begyndte at tælle i 1970.

Det fik Nordea til at gøre filialen i Ålsgårde kontantfri som den første af deres deres banker. Røveriet, der kostede familiefaren livet var det tredje på kun en uge, så de ansatte havde fået nok.

- Det er en fuldstændig ekstrem situation, bankens ansatte har oplevet med tre røverier på en uge, sagde sikringschef hos Nordea, Jørgen Vang Petersen til Ekstra-Bladet.

- Fjerner man pengene, så fjerner man incitamentet for røverier, tilføjede han senere over for Ritzau.

I dag er der markant færre kontanter i bankfilialerne, men tilbage i 2008 var næstformand i Finansforbundet, Michael Budolfsen, bekymret for, hvad det ville betyde for kunderne, når bankerne droppede kontanterne.

- Det er et udmærket tiltag, som bestemt kan have sin berettigelse. Men det er ærgerligt, at røverne skal bestemme, hvordan kunderne skal behandles. Man kan frygte, at kunderne bliver en anelse mere fremmedgjort, når de er tvunget til at hæve penge ved en maskine, sagde han til Ritzau.

Siden Nordea indførte deres første kontantløse bank på grund af mordet på Michael Picard er antallet af bankrøverier i Danmark faldet til 21 i 2014, og tallet ser ud til at blive ved med at falde.

Bandidos-rockerne Jakob Winefeld og Robin Nielsen blev idømt 16 års fængsel for røveri og drabet på Michael Pichard. De blev dømt efter en avanceret ganganalyse for første gang blev brugt i en dansk retssal. I dag er de begge prøveløsladt, men har ikke ønsket at tale med TV 2.

Anden sæson af ”Gerningsstedet” kan ses på TV 2 torsdag den 14. januar kl. 20.

Men allerede nu kan man se en gratis snigpremiere på TV 2 PLAY.