Krimi

Efterforskning af trippeldrab: 12 personer anholdt for våbenbesiddelse

Københavns Politi har anholdt 12 personer for våbenbesiddelse efter en større politiaktion på Frederiksberg mandag. Sagen har tråd til et trippeldrab.

Københavns Politi har anholdt 12 personer og gennemført 19 ransagninger på baggrund af fire sager om våbenbesiddelse, som er kommet til politiets kendskab under efterforskningen af trippel-drabet den 11. november 2015 på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

- Der er tale om 3 skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel, som alle er handlet ved særskilte episoder og derfor løbende er beslaglagt i forbindelse med efterforskningen, skriver politiet.

Både leverandører og købere er anholdt

Politiet har ved aktionen både anholdt personer, der er identificeret som både leverandører og købere af våbnene, men også personer, som har deltaget aktivt i planlægningen om at skaffe våben.

Personerne havde angiveligt planer om at hævne sig og gengælde likvideringen af de tre personer på Frederiksberg.

- Efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig 4 forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner, skriver politiet og uddyber: 

- Københavns Politi håber med gårsdagens aktion at skabe sig arbejdsro i forhold til selve efterforskningen af drabene den 11. november, således at man undgår at bruge væsentlige ressourcer på efterforskning af mulig hævn, skriver politiet videre.

Politiet overvejer offentlig efterlysning

Anholdelser og ransagninger er sket i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland.

- Der var planlagt anholdelse af yderligere en person, men denne blev ikke fundet. Politiet har været i telefonisk kontakt med pågældende, der dog ikke ønskede selv at møde op. Han er derfor efterlyst internt i politiet, ligesom det overvejes at efterlyse ham offentligt, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at alle de anholdte er mænd med en anden etnisk oprindelse end dansk, og de er i alderen fra 16 til 30 år. Ved ransagningerne blev der ikke fundet flere våben.

Politiet har tidligere ransaget en Bandidos-højborg i forbindelse med efterforskningen: