Terrorsigtet i Krudttønden-sag havde mobil i cellen

Søren Pind (V) igangsatte en undersøgelse efter en terrormistænkt, angiveligt skulle have brugt sociale medier. Det resulterede i fund af mobil.

Landets justitsminister, Søren Pind (V), er på ny gået ind i sagen om brug af mobiltelefoner i de danske fængsler.

Det sker efter, at DR Nyheder kunne fortælle, at en 19-årig terrormistænkt i sagen om attentatet på Krudttønden, angiveligt opdaterede oplysninger på de sociale medier, Facebook og Instagram.

Det fik Søren Pind til at opfordre til, at sagen blev ’undersøgt til bunds’.

- I går kom det frem, at der gennem et stykke tid har været aktivitet på en af de fem terrorsigtedes profiler på de sociale medier. Det er helt uacceptabelt, skriver Søren Pind på sin Facebook-profil.

Hundefører fandt mobil

Den igangsatte undersøgelse resulterede i, at en hundefører fra Kriminalforsorgen fandt en mobiltelefon i den terrorsigtedes celle natten til fredag.

De fire varetægtsfængslede

  • Ifølge politiet skaffede den yngste pĂĄ nu 19 ĂĄr gerningsmanden en skudsikker vest og en kniv. Han er i famile med Omar El-Hussein
  • Politiet pĂĄstĂĄr, at to andre fjernede den riffel, som blev brugt ved Krudttønden. De to skaffede, ifølge sigtelsen, El-Hussein et tilflugtssted.
  • De skal ogsĂĄ have skaffet de hĂĄndvĂĄben, som blev brugt ved synagogen og ved skudvekslingen pĂĄ Svanevej.
  • Derudover er de mistænkt for at skaffe "effekter" til angrebet pĂĄ synagogen. Endvidere skal de have fjernet det tøj, som gerningsmanden optrĂĄdte i.

Kilder: Ritzau, Rigspolitiet, Københavns Politi.

- Den indsatte flyttes nu til et andet arresthus, og opmærksomheden på de andre, der er fængslet i forbindelse med terrorsagen, skærpes, skriver Søren Pind endvidere.

Tilbage i september sidste år, meldte justitsministeren også ud, at han ville gøre noget ved de indsattes smugleri – både hvad angår narko og mobiltelefoner.

- Jeg har stor fokus på indsatsen mod ulovlig besiddelse af mobiltelefoner i fængsler. Det her forløb bekræfter mig i, at det er helt nødvendigt, at vi styrker indsatsen, skriver Søren Pind nu.