Politi advarer mod ekstremt spejlglatte veje på Sjælland

En række glatføreuheld får nu sjællandske politikredse til at advare bilisterne og anbefaler dem at sætte farten ned.

Det startede med et mindre uheld på Køgebugtmotorvejen omkring klokken 7. Siden gik det galt på sydmotorvejen ved Herfølge og Lellinge, hvor ti biler forulykkede omkring klokken 11.

En lille halv time senere kørte en bil i grøften på motorvejen ved Slagelse på grund af det glatte føre.

Vejene er stadig glatte visse steder

Hos Vejdirektoratet lyder det fra vagthavende, Mette Nedergaard, at saltspredere har kørt de seneste mange timer.

- Derfor er vejene ikke så spejlglatte, som de var for nogle timer siden. Men der ligger stadig sne nogle steder på Sjælland. Det er især ved Rønnede på sydmotorvejen. Derudover er der kødannelse ved Sorø på vestmotorvejen, fordi der er glat og bilisterne kører langsomt, siger Mette Nedergaard.

Hun forventer ikke, at vejene vil forblive spejlglatte i aften, men at der selvfølgelig vil være glat, når temperaturen er på og under frysepunktet.

Politiet har advaret

Både Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjælland og Lolland-Falsters har hen over eftermiddagen advaret om meget glatte veje.

- Der er gevaldige problemer på de her breddegrader. Også ved Ringsted har der været problemer ved Østre Ringvej, hvor lastbiler har haft problemer med at køre i det glatte føre. På vestmotorvejen i østgående spor har der også været problemer med lastbiler, der skøjter rundt på vejene. Flere af dem har haft brug for hjælp for at komme ud af nødsporet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2.

Også Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi beretter om ekstremt glatte veje fra Korsør til Næstved og Rønnede, hvor flere lastbiler er strandet. Især nord for Næstved og på motorvejene skal bilisterne være opmærksomme. 

Ingen kom noget til i de tre uheld, men mere tragisk gik det på Roskildevej ved Solrød. Her kørte mistede en 20-årig mand livet, da han kort før klokken 8.32 kørte ind i et vejtræ. Om ulykken skyldes glatte veje eller noget andet, vides endnu ikke.