Formodet serie-pyroman: Politiet har et 'interessant' navn

Se videoen af den efterlyste person i klippet øverst i artiklen.

Fyns Politi har mandag middag offentliggjort en video af en person, der muligvis har forbindelse til de mange brande, som har præget Odense-området i løbet af 2015. Det har foreløbigt resulteret i fem henvendelser fra borgere, hvoraf tre af henvendelserne indeholdte et konkret navn.

- Vi kigger nærmere pĂĄ dem. Specielt et af navnene er mĂĄske interessant for os. I aften vil vi sidde klar til at tage imod alle oplysninger i sagen, men efterforskningen fortsætter først tirsdag, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi til TV 2.

Siden branden i Odense Roklub den 15. august sidste år har politiet haft en teori om, at samme gerningsmand- eller mænd kan stå bag brandene.

Ved branden fredag den 18. december 2015 i Dyrup Kirke i Odense SV er politiet kommet i besiddelse af en overvågningsvideo, der samme dag som brandens opståen viser en person gå rundt mellem træer og buske på en måde, så politiet mener, at han kan være interessant for den videre efterforskning.

-Vi hĂĄber meget, at billederne kan hjælpe os til at finde frem til gerningsmanden. Vi ved ikke, om det er gerningsmanden pĂĄ videoen, men personen er i omrĂĄdet omkring gerningstidspunktet, og det er selvfølgelig meget interessant for os at finde frem til vedkommende, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Politiet efterlyser hjælp til identificering

Person beskrives som: Formentlig en mand, iført mørk dynejakke med hætte, blanke lynlåse, mørkt tørklæde for underansigtet, mørke bukser og mørke sko med en bred hvid stribe på ydersiden, som muligvis er af mærket Puma. På ryggen bar personen en mørk rygsæk.

Politiet vil gerne tale med personer, der kan være behjælpelige med at få manden identificeret.

Fyns Politi kan kontaktes pĂĄ telefon 114.

Fyns Politi efterforsker flere brande  i og omkring Odense for at opklare, hvorvidt der er en sammenhæng mellem dem. Se, hvor brandene er opstĂĄet pĂĄ det interaktive kort herunder.