Krimi

Skibsbrand under kontrol ved Langeland - tre indlagt på hospitalet

Der er udbrudt brand på et 27 meter langt skib ud for Bagenkop på det sydlige Langeland.

Branden er under kontrol, og der er nu så lidt røgudvikling fra skibet at Fyns Politi mener, det er sikkert for folk i området at gå udendørs igen. Derfor afvarsler politikredsen nu den tidligere beredskabsmeddelelse.

Branden formodes at være opstået i motorrummet, men det kræver nærmere undersøgelser fra Den Maritime Havarikommission at fastlægge præcist.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Fire personer reddet i land

Vagthavende ved Fyns Politi, Mie Brøchner, oplyste tidligere på dagen, at fire personer er blevet reddet i land fra skibet.

De blev alle kørt til Svendborg Sygehus, og her er den ene allerede udskrevet igen. De tre andre er stadig indlagt til observation for røgforgiftning, men de forventes alle at blive udskrevet inden midnat.

Personer i det berørte område skal lukke døre, vinduer og standse ventilationen, og brogerne skal kun kontakte politiet eller alarmcentralen i akutte tilfælde, oplyser politiet i en beredskabsmeddelelse. 

Et tysk skib tilbød at bistå med hjælp med slukning, men har ikke kunne komme ind til det brændende skib på grund af den lave vanddybde.