Krimi

21-årig rocker idømt livstid for likvidering i Næstved

Den 21-årige Bandidos-rocker Martin David Larsen er fredag ved Retten i Næstved kendt skyldig i at have skudt og dræbt den 22-årige Edin Fakic i 2013. Retten i Næstved har idømt ham livstid.

 - Af de tolv stemmer der har været, har 11 stemmer været på livstid og en enkelt stemme har været på 16 år, fortæller dommer Ulla Tange Christensen ifølge Ritzau. 

Dommen ankes med påstand om frifindelse - subsidiært med påstand om mildere straf.

Det er første gang, nogen er dømt for drab ud fra den særlige bandeparagraf i straffeloven, kaldet 81 a.

Normalt koster et drab i Danmark 12 års fængsel, hvis der hverken er skærpende eller formildende omstændigheder.

Dommen på livstid er en direkte udløber af den særlige bandeparagraf, for det fremgår af forarbejdet til paragraffen, at straffen for drab som led i en bandekonflikt som udgangspunkt netop skal være fængsel på livstid.

Alle nævninge og juridiske dommere er enige og vurderer, at drabet, som fandt sted 9. december 2013 i Næstved, var en del af en rockerkrig mellem Westside Nation og Bandidos.

- Retten lægger til grund, at det ikke var hensigten at dræbe Edin Fakic, men derimod dennes bror Nermin Fakic, som på gerningstidspunktet havde tilknytning til Westside Nation, siger dommer Ulla Tange Christensen.

Fældet af skoaftryk og aflytninger

Drabet skete med et enkelt skud fra en Husqvarna-maskinpistol, som ramte offeret i hovedet efter at være blevet affyret gennem en vinduesrude.

Samme nat, som drabet fandt sted, blev mordvåbnet fundet i en afbrændt bil i Kårup Skov. Ved bilen indsamlede politiet skoaftryk, og de aftryk viste sig senere at være identiske med sålerne på nogle sko, der blev fundet hjemme ved Martin David Larsen.

Derudover har der været en omfattende aflytning af den dømte, og de samtaler har også været belastende for forsvarer Finn Walter Pedersens forsvar af den unge rocker.

22-årige Edin Fakic blev dræbt 9. december 2013 i Næstved - skudt gennem en rude på Morsøvej.

Udgydt blod for klubben

Blandt andet hører man på aflytningen den dømte fortælle sin kæreste, at han har skudt en person, og at han modtog et "Expect no mercy"-mærke af Bandidos på et-års-dagen for drabet, fordi han havde "udgydt blod for klubben".

Retten vurderer, at Martin David Larsen ikke var alene om drabet, men at det er sket i forening med andre i Bandidos.

Se mere på denne interaktive grafik - før musen hen over punkterne og læs mere: