Krimi

Formodet bandeboss: Jeg var hos elskerinde under skyderi

I syv måneder holdt en 30-årige formodet bandeboss fra Mjølnerparken et muligt alibi skjult for politiet, selv om han ifølge sin egen forklaring var uskyldigt varetægtsfængslet for drabsforsøg.

Alibiet – en kvinde, som han var sin forlovede utro med – holdt han hemmeligt for politiet, da han ikke mente, at det var nødvendigt med et alibi overhovedet.

Når sagen blev efterforsket til bunds, ville efterforskerne opdage, at de havde fat i den forkerte gerningsmand, og så behøvede sandheden om hans utroskab aldrig at blive kendt.

Sådan forklarede den 30-årige i dag i Københavns Byret.

Her er han tiltalt for et skyderi, der fandt sted foran en moske på Rovsinggade i København kort før midnat 15. december 2014.

Politiet mener, at den 30-årige er ledende medlem af en bandegruppering fra Mjølnerparken kaldet Brothas Souljaz, og at skyderiet var et led i en konflikt med en anden gruppe fra Bellahøjhusene kaldet B27.

- Det var vigtigt for mig, at Ks (elskerindens, red.) navn ikke dukkede op. Jeg elsker min forlovede, selv om jeg har været hende utro. Jeg er forelsket i en kvinde, jeg skal giftes med. Det er grunden til, at jeg ikke tager den nemme løsning og siger ”K, jeg er hjemme hos K,” fortalte den 30-årige i retten.

Da dagen begyndte ved Københavns Byret tirsdag kom det frem, at de centrale beviser i sagen mod den 30-årige er krudtslam, som blev fundet på hans hænder en del timer efter skyderiet, samt forklaringer fra den 24-årige mand, der blev beskudt den aften.

Ifølge den 30-årige havde han hele tiden havde forventet, at der ville dukke en forklaring op på krudtslammet, som ville rense ham.

- Jeg havde ikke nogen logisk forklaring fra starten. Jeg var fuldstændig paf. Jeg har ikke været i kontakt med våben, og jeg har i hvert fald ikke skudt. Min advokat sagde, at politiet måtte have sjusket og lagt krudtpartikler på mig, sagde den 30-årige, der bedyrede, at han havde været i bad hos sin mor umiddelbart før han blev anholdt.

Der er indkaldt teknikere med kendskab til krudtpartikler, som skal vidne i sagen senere - både af anklageren og forsvarer Anders Schønnemann Olesen.

Anklager Tomas Hugger fastslog under sin afhøring torsdag, at han ikke fandt det troværdigt, at den 30-årige efter syv måneder pludselig kom med et alibi.

- Hvorfor skal retten tro på et alibi, du kommer med efter syv måneder, at det på nogen måde holder? spurgte Tomas Hugger.

- Retten kan tro på det, retten vil tro på. Sandheden er sandheden, sagde den 30-årige.

Bandekonflikt 2013-2015 Brothas og B27