Krimi

Bonnichsen: Konkrete trusler må have hævet beredskab

Rigspolitiet bekræfter i en pressemeddelelse, at politiet har valgt at hæve det nuværende beredskab fra 'forhøjet beredskab' til 'markant forhøjet beredskab'. Og det må der være en direkte årsag til.

Det vurderer tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste Hans Jørgen Bonnichsen, som dog understreger, at han ikke kender til det nuværende trusselsbillede i Danmark.

- Det er ikke unaturligt, at der bliver iværksat nogle foranstaltninger på grund af situationen i Paris og truslen i Hannover i går.

- Men derudover må der være en direkte årsag til, at man nu vælger at hæve beredskabet. Det kan vælte ind med trusler, som politiet ikke bare kan smide i papirkurven.

Handler om at skabe tryghed

Hans Jørgen Bonnichsen kalder det sjældent, at beredskabet bliver hævet til det næsthøjeste niveau. Men det handler i høj grad også om at skabe tryghed for danskerne, siger han.

- Ved at hæve beredskabet, gør man politiet mere synligt, og det kan skabe tryghed for danskerne, selvom det selvfølgelig også kan få den modsatte effekt, når politi udstyret med maskinpistoler ses i gadebilledet.

Umiddelbart vil det dog ikke være noget, danskerne kommer til at mærke så meget til i hverdagen.

- Det bliver særligt i situationer, hvor mange mennesker er samlet, at danskerne vil opleve, at der er mere politi.