Krimi

Myrdede havde relation til bander: Optrådte i kriminel klub-bog

19-årige P, 23-årige S og 24-årige M, der ifølge politiet i går blev myrdet i en lejlighed på Frederiksberg Privatfoto

Hvorfor skulle tre unge mænd myrdes på Frederiksberg i går?

Indtil videre holder Københavns Politi kortene tæt til kroppen i sagen og ønsker ikke at udtale sig om sagen - andet end gennem pressemeddelelser.

TV 2 har dog fået aktindsigt i en dom fra Retten i Frederiksberg, hvor to af de tre nu dræbte i oktober var tiltalt i en sag, der handlede om et puljevåben og hash-salg.

To af de dræbte - 19-årige P og 24-årige M - blev anholdt i en lejlighed i Vanløse i april. Politiet havde fået et tip om, at lejligheden blev brugt til narkohandel, og da politiet stormede lejligheden, fandt efterforskerne både en skarpladt pistol, to skudsikre veste fra Forsvaret og en mindre mængde hash delt op i små klumper.

Men efterforskerne fandt også noget andet, der fik dem til at spærre øjnene op - og senere rejse tiltale for hash-salg og våbenbesiddelse i forening.

På en kommode i soveværelset fandt efterforskerne nemlig et brev, der indikerede, at mændene i lejligheden havde et kriminelt fællesskab.

På et A5-ark stod fornavne eller kaldenavne på de fem personer, der var til stede i lejligheden, samt navnene på syv andre mænd.

Ifølge sedlen var mændene en del af en slags kriminel klub, hvis medlemmer betalte 2000 kr. i kontingent om måneden - halvdelen gik til husleje, halvdelen til "støtte".

På sedlen stod også:

- ­Alle skal ligge (stavefejl ikke rettet, red.) minimum 20 procent af alle sorte/ulovlige penge til kassen.

Blandt fornavnene på listen var både navnet på 19-årige P og 24-årige M. Begge mænd blev ifølge politiet i går myrdet i en lejlighed på Frederiksberg.

Det samme gjorde 23-årige S. Også hans fornavn stod på listen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns Politi til oplysningerne.

Kun én af de fem unge mænd blev dømt for at være i besiddelse af skydevåbnet

To af rettens tre voterende lagde vægt på, at sedlen alene ikke sandsynliggjorde, at dem fem mænd udgjorde et kriminelt fællesskab, og da én af de unge mænd samtidig tog ansvar for både hash og skydevåben, blev alene han dømt.

Den sidste voterende udtalte følgende i sagen:

- Det kan lægges til grund, at den seddel, som politiet fandt under ransagningen den 21. april 2015, er en kontrakt mellem blandt andre de tiltalte, hvorefter de indgår i et kriminelt fællesskab, der skaffer midler ulovligt. Lejligheden (adresse slettet, red.) var ikke indrettet til almindelig beboelse, men til overnatning på madrasser for mange personer. Dette samt de fundne tyvekoster, vægte og knive mv. indicerer, at lejligheden var et tilholdssted for en bande, står der i dommen.

Alle tre myrdede har personlige relation til rocker- og bandemiljøet i Københavns-området. En af de tre, 24-årige M, er tidligere dømt for at være en del af et stort tæskehold fra Bandidos, der overfaldt et par mænd med relation til Hells Angels i en rundkørsel i Esbjerg for nogle år siden.