Krimi

Efter storbrand: Bevæbnet mand anholdt efter menneskejagt

Se mere video på Local Eyes

En person, der menes at have forbindelse til en storbrand i Hillerød, er blevet anholdt.

Det oplyser pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til TV 2.

- Jeg kan sige, at vi for ganske kort tid siden har anholdt en gerningsmand, som vi mener, at vi kan sætte i forbindelse med det her, siger Henrik Suhr.

Branden opstod i en boligblok på Centervænget i Hillerød natten til mandag og betød, at politiet måtte evakuere omkring 100 beboere i ejendommen.

Kort efter anmeldelsen om brand igangsatte politiet en jagt på den formodede brandstifter, der blev set med en kniv. Både helikoptere og Politiets Aktionsstyrke deltog i jagten.

Det formodes at være denne mand, der nu er anholdt.

Massiv indsats for at fange formodet brandstifter

Politiet meddelte omkring klokken 05.15, at branden var under kontrol, og at arbejdet med efterslukning var i gang.

Ifølge politiet er der grund til at tro, at branden, der spredte sig fra en lejlighed til tagkonstruktionen, var påsat. 

Vidner så en person flygte fra området og han var bevæbnet med en kniv. Derfor blev både helikoptere, hundepatruljer og Politiets Aktionsstyrke indsat for at finde den mistænkte person.

Det fortalte Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til TV 2 tidligt mandag morgen.

- Vi leder efter den person, som vi har mistænkt for at have startet branden. Derfor vil vi meget gerne tale med ham, lød det fra Henrik Suhr.

Manden er beboer i den lejlighed, hvor branden menes at være opstået.

- Han er blevet set med en kniv, men han har ikke truet nogen. Men vi vurderer, at han måske kan være farlig, og derfor vil vi gerne have fat i ham så hurtigt som muligt, lød det videre fra Henrik Suhr.

De 24 lejligheder i boligblokken er blevet evakueret, og på et nærliggende plejehjem samlede man tidligere på natten også beboerne, hvis flammerne skulle sprede sig og udgøre en risiko for de ældre.

Det skete dog ikke, og plejehjemsbeboerne er tilbage på deres værelser, oplyser pressekoordinatoren.

Men der kan gå noget tid, før de omkring 100 evakuerede personer kan vende tilbage til deres hjem.

- Der er svære skader på bygningen, og der har været ild i hele taget. Alene det og vandskader kan gøre, at det tager tid, før folk kan komme ind og bo i det igen, siger Henrik Suhr.

I løbet af natten udsendte politiet en beredskabsmeddelelse og advarede folk mod at opholde sig udenfor, hvis de boede i nærheden af branden, som udviklede sundhedsfarlig røg. Kort efter 05.00-tiden er det dog igen sikkert at gå ud.

Opdateres...

Se mere video på Local Eyes