Krimi

17-årige Mads stukket ihjel: Klassekammerater i sorg og chok

Se flere billeder og video hos Local Eyes

Sorgen er stor på de sociale medier, efter at den 17-årige handelsskoleelev Mads i går blev stukket ihjel med en kniv i Hillerød.

- I  aften er en meget tom aften. I aften er en aften, hvor en ekstra stjerne vil kunne ses på himlen. I aften er en aften, hvor mange af dine kæreste og tætteste medmennesker er i dyb sorg. Mine tanker går til din kære familie og venner. Håber, at vi finder dig blandt stjernerne. Hvil i fred, Mads, skriver en af den 17-åriges venner.

En anden skriver:

- Det er SÅ sindssygt ufatteligt!!! Er helt tom for ord, Mads, du er og vil for altid blive savnet!! En klassekammerat i verdensklasse.. Det er ikke til at tro..

- Jeg er målløs og helt i chok.. Dette gør mig så ondt, sødeste Mads! Du var en fantastisk person samt ven. Det eneste jeg kan håbe på er, at du er et bedre sted. Jeg er så ufattelig ked af, hvordan alt dette er sket, skriver en tredje på Facebook.

Kan skyldes konflikt ved fest

Ifølge Ekstra Bladets kan knivstikkeriet være resultatet af en uoverensstemmelse under en fest i den forgangne weekend, hvor den nu dræbte og flere personer med tilknytning til byens indvandrermiljø angiveligt kom på kant med hinanden.

Det var ifølge avisens kilder disse personer, som opsøgte den nu afdøde i en pause på handelsskolen. Og trods advarsler fra andre elever skulle Mads være gået med hen til en tunnel under Trollesmindealle, da han ikke troede, der ville ske noget.

Nordsjællands Politi anholdt torsdag tre personer på henholdsvis 16, 17 og 18 år i forbindelse overfaldet. Den ene er siden blevet løsladt, mens de to andre ventes fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

Vrede på sociale medier

Blandt mindeordene på de sociale medier er også vrede mod de tre, der i går blev anholdt.

- Mads, du blev i dag brutalt myrdet af 3 mordere. Lad dem og deres kære leve i evig skam, og lad aldrig deres fod træde på fri jord igen. Hvor dog alting bliver så meningsløst, når man lever i sådan en uretfærdig verden, skrev en af den 17-åriges venner i aftes.

Også den 17-årige dræbtes mor mindes sin søn på Facebook.

- Som I sikkert næsten alle har opdaget, har vi i dag på en helt uforståelig og helt utilgivelig måde mistet vores elskede Mads (efternavn fjernet, red.) Jeg mangler ord.... Og jeg må lige nu nøjes med at takke her for alle hilsener og ord. Jeg ved, at I unge også har mistet en bedste ven, og jeg sender mange tanker til jer, skriver hun og kritiserer samtidig mediernes dækning af sagen.

- Jeg kan konstatere, at medierne kommer med mærkelige historier allerede, æv! Jeg trækker mig helt væk fra det. Jeg tænker på Mads og husker alt det fantastiske, som han indeholdt. Livet bliver aldrig det samme igen.Pas på jer selv! Knus.

Tilbydes psykologhjælp

René van Laer er direktør for København Nord, som består af en række uddannelsesinstitutioner i Nordsjælland - blandt andet handelsgymnasiet i Hillerød, hvor den dræbte var elev. Han skriver ifølge Ritzau i en pressemeddelelse:

- Det var med stor sorg, at jeg modtog beskeden om, at en af vores elever er afgået ved døden. Det er en voldsom oplevelse, når et ungt menneske pludselig bliver revet bort.

- Det har efterladt os i et tomrum, hvor både elever og ansatte sidder tilbage med en følelse af meningsløshed, siger direktøren.

René van Laer oplyser desuden, at der er sat et psykologberedskab i søen til at tage hånd om ansatte og elever på skolen.

Ifølge nylige tal fra Justitsministeriet er antallet af knivstikkerier mere end fordoblet i løbet af nogle år. Tallene fik flere politikere til at kræve mere politi på gaden.