Krimi

Christiania: Politiet angrebet med kanonslag og brandbomber

Kasteskyts føg gennem luften her til aften på Christianshavn, hvor politiet var mødt talstærkt op ved Christiania. 

Den ene af TV 2’s reportere ved urolighederne, Rikke Struck, fortalte tidligere på aftenen, at der blev affyret kanonslag, og ifølge Københavns Politi kastede hætteklædte mænd også med både brand- og røgbomber. 

Fire personer anholdt

Politiet anholdte fire personer i forbindelse med urolighederne. To personer for at udøve vold mod politiet, én for at forsøge at udøve vold mod politiet og den sidste for grov forstyrrelse af den offentlige orden. 

Protestbevægelsen Reclaim the Streets havde annonceret en demonstration, og derfor var politiet massivt til stede i forvejen. Det seneste Reclaim the Streets-arrangement førte til omfattende hærværkscener på Nørrebro. Det var tilbage i august.

Ifølge pressemedarbejder ved Københavns Politi, Lars Krabbe, har protestbevægelsen dog intet at gøre med aftenens uroligheder. Derimod kom kasteskytset inde fra Christiania.

Urolighederne genantændte

Lidt i et i nat kom den seneste pressemeddelelse fra Københavns Politi. Her kunne de fortælle, at Københavns Kommune var gået i gang med at rydde op i området.  

Få timer før, klokken 22.50, blussede urolighederne op igen, da politiet atter blev mål for kanonslag, og de ukendte urostiftere forsøgte at lave nye barrikader. Forinden havde politiet ellers haft held med at lægge en dæmper på gemytterne og endda ryddet de første barrikader.  

TV 2's anden reporter på Christianshavn Lisbeth Davidsen så politiets forstærkninger ankomme til optøjerne.

- Der er tændt bål i gaden, der er udrykning, alle betjentene har taget gasmasker på. Der er kommet endnu en politibil til med flere gasrationer, så politiet kan sætte ind, hvis det bliver nødvendigt, siger News-reporter Lisbeth Davidsen, der også er til stede på Christianshavn. 

Politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange personer, der deltog i urolighederne.