Vågent vidne førte politi til Østerbro-voldtægtsmand

En mørkhåret kvinde har sat sig i vidneskranken i Københavns Byret, hvor retssagen mod en 25-årig mand, der er tiltalt for tre fuldbyrdede kidnapningsvoldtægter samt to voldtægtsforsøg, fortsætter.

Fire af fem overfald fandt sted på Østerbro - den 25-årige mand nægter sig skyldig i alle anklager.

Kvinden i vidneskranken bor i begyndelsen af Svendborggade på Østerbro, og hun vågnede tidligt søndag morgen den 8. februar ved, at hun hørte skrig fra gaden.

- Jeg går ud og kigger ud af vinduet. Jeg ser en mand lukke bagdøren i passagersiden af en bil. Så går han over til førersædet, siger vidnet.

- Det var et skrig fra en kvinde. Jeg vidste ikke helt .. men der var noget over det her skrig. Jeg havde tænkt at ringe til politiet men lod være, jeg vidste ikke helt, hvad jeg havde set, forklarer hun fra vidneskranken.

Vigtig observation

Ifølge anklageskriftet blev en kvinde overfaldet samme morgen klokken 02.20 i Svendborggade, da en mand greb fat i hende og tvang hende ind i sin bil. Herefter kørte han hende til Mindelunden i Hellerup, hvor han under trusler voldtog hende.

Vidnet så dog ikke kvinden. Hun så kun en bil, hvor en mand smækkede den højre bagdør. En mørk bil med fire døre, der var lidt rund i det, viser hun med hænderne.

- Jeg nåede ikke at få hele nummerpladen, men jeg fik det første. Jeg sad med telefonen i hånden, og jeg skrev det inde på notater, siger hun.

Politiet brugte oplysning

Anklageren viser et billede frem af telefonen, hvor der står AA52.

- Ja, det er det, jeg skrev, siger vidnet og beskriver den mand, hun så, som mørk, afrikansk, iført lyst tøj og en mørk dynevest.

Efter overfaldet fortalte hun alligevel politiet, hvad hun så - og på retssagens første dag kom det frem, at den tiltalte 25.årige mand netop kørte rundt på Østerbro i en mørk Ford Focus med en nummerplade, der begyndte med AA52, da han blev anholdt 14. februar klokken 05.15 på Østerbro.

Retssagen forventes afsluttet 21. oktober. TV 2 følger sagen.

Her er de fem overfald

Toftegårds Plads, Valby

Mandag 7. juli 2014 begynder en bil klokken 02 om natten at følge efter en kvindelig cyklist. Ved Rosenhøj i Hvidovre påkører han hende – ifølge tiltalen med det formål at trække hende ind i bilen og voldtage hende. Det mislykkes, idet kvinden klarer at løbe væk.

Nær Emdrupvej i København

Lørdag 4. oktober 2014: En mand griber omkring klokken 00:30 fat i en kvinde og tvinger hende ind i sin bil. Han kører væk til et ukendt sted og voldtager hende, hvorefter han tvinger hende ned i bilens bagagerum, kører til et nyt sted og voldtager hende igen. Omkring klokken 03:15 sætter han hende af ved Fragtvej i København.

Urbansgade 4, København

Lørdag 25. oktober 2014 klokken 04:50 griber en mand fat i en kvinde og tvinger hende ind i en bil. Han truer hende på livet og havde ifølge tiltalen planlagt at voldtage hende – det sker ikke, da kvinden klarer at slippe ud af bilen og stikke af.

Engelsstedsgade/Haraldsgade, København

Lørdag 17. januar 2015 lokker en mand omkring klokken 04 en kvinde ind i sin bil under foregivende af, at han vil køre hende hjem. I stedet kører han hende til et afsides område ved Vasbygade/Otto Busses Vej, hvor han med låste døre i bilen voldtager kvinden.

Svendborggade 1, København

Søndag 8. februar 2015 klokken 02:20 griber en mand fat i en kvinde og tvinger hende ind i sin bil, hvorefter han kører til Mindelunden i Hellerup, hvor han under trusler voldtager hende.