Tiltalt for tre kidnapningsvoldtægter: Havde offers vanter i bilen

Da en 25-√•rig mand blev anholdt p√• √ėsterbro i K√łbenhavn tidligt om morgenen den 14. februar 2015, fandt politiet et par luffer fra en voldtaget kvinde i bilen.

Det kom frem mandag i K√łbenhavns Byret, hvor retssagen mod den 25-√•rige mand med bop√¶l i Nordsj√¶lland er begyndt.

Den unge mand er tiltalt for tre kidnapningsvoldt√¶gter p√• √ėsterbro, hvor han if√łlge anklageskriftet trak sine ofre ind i sin bil i de tidlige morgentimer, k√łrte bort med dem og voldtog dem - samt yderligere to fors√łg p√• frihedsber√łvelse og voldt√¶gt, hvor kvinderne dog n√•ede at slippe v√¶k.

Vil ikke udtale sig

Han n√¶gter sig skyldig og √łnskede ikke at udtale sig i retten - men det forhindrede ikke anklager Sidsel Jessen-Klixb√ľll i at remse en lang r√¶kke potentielle beviser op, som vil blive pr√¶senteret i l√łbet af den fem dage lange retssag.

F√łrst og fremmest havde alle de fem forurettede i sagen beskrevet en m√łrk overfaldsmand i en m√łrk bil - i forbindelse med det sidste overfald 8. februar 2015 s√• et vidne endvidere, at bilens nummerplade begyndte med AA 52.

Samme nummerplade, som den tiltalte havde p√• sin m√łrke Ford Focus, da han klokken 05.15 en uge senere blev anholdt p√• √ėsterbro.

Artiklen fortsætter under grafikken:

I bagagerummet fandt politiet samtidig en kondompakning gemt af vejen - gemt et sted, hvor et af ofrene havde beskrevet, at gerningsmanden hentede kondomer i forbindelse med voldtægten.

Men anklagemyndighedens bevisf√łrelse vil ikke stoppe d√©r.

I forbindelse med forhold to, en fuldbyrdet voldtægt begået 4. oktober 2014, har politiet kunnet aflæse på den tiltaltes gps, at han eller hans bil befandt sig tre en halv kilometer fra gerningsstedet to minutter efter, at voldtægten blev anmeldt til politiet - ligesom masteoplysninger fra den tiltaltes telefon viser, at i det mindste telefonen var til stede i området, hvor en kvinde 25. oktober 2014 blev overfaldet og trukket ind i en bil, som hun dog klarede at slippe ud af igen - sagens forhold tre.

Stærkeste dna-bevis

Lufferne, der blev fundet i bilen, stammer med fuldstændig sikkerhed fra det fjerde offer, en kvinde, der blev voldtaget 17. januar 2015 - mens det sidste voldtægtsoffer i sagens forhold fem klarede at kradse gerningsmanden, så politiets teknikere kunne sikre dna-materiale fra ham.

Dna, der med sikkerheden 1:1.000.000 stammer fra den nu tiltalte 25-√•rige mand. Et s√•kaldt fuldt dna-bevis, der med st√łrst mulige sikkerhed peger p√• den 25-√•rige som gerningsmanden.

I tilf√¶lde af, at den 25-√•rige bliver kendt skyldig, vil anklageren anmode retten om, at han bliver id√łmt en tidsubestemt forvaringsstraf. Samtidig er der taget forbehold for, at han efter udst√•et straf skal udvises af Danmark.

Der er afsat i alt fem retsdage til sagen, der forventes afsluttet 21. oktober.

Her er de fem overfald

Toftegårds Plads, Valby

Mandag 7. juli 2014 begynder en bil klokken 02 om natten at f√łlge efter en kvindelig cyklist. Ved Rosenh√łj i Hvidovre p√•k√łrer han hende ‚Äď if√łlge tiltalen med det form√•l at tr√¶kke hende ind i bilen og voldtage hende. Det mislykkes, idet kvinden klarer at l√łbe v√¶k.

N√¶r Emdrupvej i K√łbenhavn

L√łrdag 4. oktober 2014: En mand griber omkring klokken 00:30 fat i en kvinde og tvinger hende ind i sin bil. Han k√łrer v√¶k til et ukendt sted og voldtager hende, hvorefter han tvinger hende ned i bilens bagagerum, k√łrer til et nyt sted og voldtager hende igen. Omkring klokken 03:15 s√¶tter han hende af ved Fragtvej i K√łbenhavn.

Urbansgade 4, K√łbenhavn

L√łrdag 25. oktober 2014 klokken 04:50 griber en mand fat i en kvinde og tvinger hende ind i en bil. Han truer hende p√• livet og havde if√łlge tiltalen planlagt at voldtage hende ‚Äď det sker ikke, da kvinden klarer at slippe ud af bilen og stikke af.

Engelsstedsgade/Haraldsgade, K√łbenhavn

L√łrdag 17. januar 2015 lokker en mand omkring klokken 04 en kvinde ind i sin bil under foregivende af, at han vil k√łre hende hjem. I stedet k√łrer han hende til et afsides omr√•de ved Vasbygade/Otto Busses Vej, hvor han med l√•ste d√łre i bilen voldtager kvinden.

Svendborggade 1, K√łbenhavn

S√łndag 8. februar 2015 klokken 02:20 griber en mand fat i en kvinde og tvinger hende ind i sin bil, hvorefter han k√łrer til Mindelunden i Hellerup, hvor han under trusler voldtager hende.

Forvaring

Forvaring er en straf, som bruges over for personer, der vurderes at v√¶re s√¶rligt farlige, fordi de har beg√•et grov personfarlig kriminalitet som drab, r√łveri eller alvorlige s√¶delighedsforbrydelser.

For at id√łmme en forvaringsdom skal der foreligge mentalunders√łgelse af den d√łmte, ligesom en forvaringsdom skal v√¶re absolut n√łdvendig for at sikre andre menneskers sikkerhed, frihed eller helbred.

Der skal s√•ledes v√¶re en v√¶gtig risiko for, at den kriminelle gentager de personfarlige forbrydelser, han eller hun er d√łmt for.

Typisk afsoner forvaringsd√łmte ved Anstalten i Herstedvester.