Sverige droppede retssag mod sigtet knivstikker fra Sandholm

16x9
Her stopper livvagter fra Säpo et skumoverfald mod minister Foto: Scanpix

En 25-årig statsløs palæstinenser, der er sigtet for livsfarligt overfald på en politibetjent på Center Sandholm, angreb i marts den svenske justits-

En 25-årig statsløs palæstinenser, der er sigtet for livsfarligt overfald på en politibetjent på Center Sandholm, angreb i marts den svenske justits- og migratonsminister Morgan Johansson med en skumslukker.

Men selvom han blev tiltalt i sagen, udeblev han fra retssagen.

Det bekræfter Sirpa Franzén, der er pressechef for det svenske sikkerhedspoliti Säpo, overfor TV 2.

Udeblev fra retten
Angrebet fandt sted på et asylcenter i Broby i det nordlige Skåne, og efterfølgende besluttede den svenske anklagemyndighed at rejse tiltale i sagen for brud på den offentlige orden.

- Han dukker dog ikke op til retsmødet, der var berammet i slutningen af august, siger Sirpa Franzén.

Säpo blev indblandet i sagen, da det var ministerens livvagter fra sikkerhedspolitiet, der pågreb manden - men ifølge Sirpa Franzén tydede intet i efterforskningen på, at det specifikt var den svenske minister, der var det egentlige mål.

Opgav sagen
Under alle omstændigheder var den nu sigtede knivstikker på fri fod, mens skumoverfaldet blev efterforsket og berammet i retten i Sverige.

- Efter han ikke møder op i retten finder anklagemyndigheden ud af, at manden befinder sig i Danmark og står til at blive udvist af landet. Derfor beslutter man at opgive at retsforfølge ham, siger Sirpa Franzén.

Hun ønsker ikke at uddybe sammenhængen mellem, at den 25-årige mand befandt sig på et svensk asylcenter, når han umiddelbart efter fik afvist sin asylansøgning i Danmark.

- Jeg kan ikke kommentere vores dialog med udenlandske myndigheder, siger Sirpa Franzén.