Krimi

Betjent stukket ned i Sandholmlejren: En person anholdt

Nordsjællands Politi har anholdt en person, som er mistænkt for at stå bag nattens knivstikkeri i Sandholmlejren. Her blev en betjent fra Rigspolitiet hårdt såret af flere knivstik.

 - Vi har anholdt en person, som vi har mistænkt for at have noget med sagen at gøre. Det er alt, hvad jeg ved lige nu, siger Kim Bruun, vicepolitiinspektør fra Nordsjællands Politi, til TV 2.

Der er tale om en statsløs palæstinenser på cirka 25 år. Han blev anholdt klokken 10.05, oplyser politiet, som efterforsker sagen som forsøg på manddrab.

Knivstikkeriet fandt sted omkring klokken 3.30, og betjenten er uden for livsfare. Han var tidligt tirsdag morgen i kritisk tilstand.

Større menneskejagt

Politiet har afspærret et stort området omkring Center Sandholm. Der bliver også foretaget udvidet adgangskontrol ved Sandholmlejren.

Ifølge TV 2's reporter Filip Lauritzen er der en større eftersøgning i gang med både betjente, hundepatruljer og en helikopter. Betjente fra både Københavns Vestegns Politi, Københavns Politi og Rigspolitiet assisterer Nordsjællands Politi, skriver Ritzau.

- Eftersøgningen fortsætter et par timer endnu, siger Kim Bruun.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet har indledt en større eftersøgning efter en eller flere gerningsmænd efter nattens knivstikkeri i Center Sandholm.

Opereret på Rigshospitalet

Den sårede betjent blev natten til tirsdag bragt til Rigshospitalets traumecenter. Ifølge DR blev han stukket i maven. Politiet har endnu ikke klarlagt, hvad der ligger bag knivstikkeriet.

- Vi arbejder meget intenst på at finde frem til, hvad de nærmere omstændigheder er, siger pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til TV 2.

Betjenten er tirsdag morgen blevet afhørt på Rigshospitalet. Han var alene, da han blev overfaldet, skriver Ritzau. Politiet er fortsat usikre på, om der har været flere personer involveret i knivstikkeriet. 

Center Sandholm er Danmarks største asylcenter, der fungerer som modtage- og udrejsecenter for nyankomne asylansøgere og for asylansøgere, som har fået endeligt afslag og skal rejse hjem.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet har spærret et større område af omkring Center Sandholm.

Efterskole ligger i området

Rigspolitiets Udlændingeafdeling har et kontor på Center Sandholm, hvor der er betjente, og Nordsjællands Politi kommer også jævnligt på besøg i lejren.

Ekstra Bladet har haft kontakt med Center Sandholm, som oplyser, at de ikke må udtale sig om sagen og henviser i stedet til politiet. Heller ikke Røde Kors, som driver asylcentret, vil kommentere knivstikkeriet.

TV 2 har været i kontakt med forstanderen på Sjælsølund Efterskole, som ligger i det område, som politiet har slået ring om. Eleverne og lærerne har fået at vide, at de skal blive på skolen.

- Politiet har bare sagt, at vi ikke må gå ud, så vi ikke forstyrrer de duftspor, der kan være for hundene, siger forstander Jens Nissen til TV 2.

- Det, som er sket her til morgen, er udført meget professionelt. Jeg bor her, og jeg har oplevet et professionelt politi, tilføjer han.